23.05.19 DI Digital Nyheder

Vi skal vælge et stærkt digitalt Europa

Med EU valget for døren og et-årsdagen for GDPR er det især vigtigt at huske på, at vi skal vælge en stærk digital stemme i EU. For med Danmarks digitale førerposition kan vi være med til at påvirke den digitale udvikling i EU.

På søndag skal vi vælge de danske kandidater til Europa-Parlamentet. Det sker nærmest på et-årsdagen for GDPR. Hvilket er ganske symbolsk, for når vi taler om digital regulering af vores virksomheder, skal vi stadig oftere kigge mod Bruxelles end Christiansborg.

Danmark er EU’s mest digitale samfund. Vi er faktisk blandt de førende i verden til at udnytte digitale muligheder – både i virksomhederne, som privatpersoner og i vores offentlige institutioner. Men vores hjemmemarked er lille, og derfor ligger størsteparten af de fremtidige vækstmuligheder i et fælles digitalt Europa.

Potentialet er svimlende. Ifølge en rapport fra Europa-Parlamentet vil en fuld realisering af EU’s digitale indre marked kunne øge EU’s samlede BNP med mellem 415 og 500 mia. euro, svarende til mellem 3 og 3,6 pct. af EU’s samlede BNP. Det kan du læse mere om i vores faktaark om EU-valget.

Uanset om vi taler regulering af e-handel, forbrugerbeskyttelse, databeskyttelse, copyright, roaming, 5G-infrastruktur og fri bevægelighed af ikke-personfølsomme data vil det være vores kommende EU-parlamentarikere, der sætter retningen. Det, mener vi, er rigtigt. For data kender ingen grænser, så derfor skal vi have fælles løsninger.

Fremtiden ønsker en stærk digital stemme på søndag.

Godt valg!

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold