25.06.19 DI Digital Nyheder

Jump-start jeres VR og AR rejse med 2 mio. kr. fra nyt initiativ

Et nyt projekt, Digital Reality, skal over det næste års tid bane vejen for mere og bedre anvendelse af VR og AR i dansk erhvervsliv.

Et nyt samarbejde mellem DTU, Virsabi, KRING og en række industrivirksomheder har set dagens lys. Samarbejdet hedder ’Digital Reality’ og udspringer af Industriens Fonds temaindkaldelse om nye digitale forretningsmodeller i dansk erhvervsliv.

Som virksomhed har I mulighed for at deltage i et sponsoreret udviklingsforløb til en værdi af 2 millioner kroner. Læs mere om hvad det vil sige at være partner her

"Danske virksomheder agerer i en virkelighed under hastig forandring, hvor det er afgørende for konkurrenceevnen, at virksomhederne griber de muligheder, som nye teknologier tilbyder. Herunder VR og AR. Projektet skal skabe nogle stærke brugseksempler og derved demonstrere, hvordan teknologien omsættes til forretningsmæssig værdi og dernæst inspirere andre industrivirksomheder til at komme i gang med at udnytte disse teknologiers potentiale," siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond, der har bevilliget godt 4,2 mio. kroner til Digital Reality-projektet.

Danske virksomheder agerer i en virkelighed under hastig forandring, hvor det er afgørende for konkurrenceevnen, at virksomhederne griber de muligheder, som nye teknologier tilbyder. Herunder VR og AR. Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond

For danske virksomheder sakker nemlig bagud i forhold til nabolandene på digitaliseringsområdet. Ifølge en undersøgelse fra Dell er blot 1 procent af de danske virksomheder kategoriseret som digitale frontløbere, mens det i for eksempel Sverige er hele 6 procent.

Foto: Figur_ Dell-undersøgelse om digital udbredelse

Samtidig viser internationale studier fra blandt andre Boeing og GE Healthcare, at VR og AR kan levere produktivitetsstigninger på mellem 25 og 46 procent dér, hvor de tages i brug. Og det er ikke kun effektiviseringer. Det er også forbedringer af den service, som en virksomhed kan levere.

Et hovedfokus i projektet er at få aktiveret de virksomheder, der ikke er kommet i gang med at arbejde med VR og AR endnu.

"Vi oplever, at en række af Danmarks største virksomheder er i gang med at implementere VR- og AR-løsninger. I samarbejde med Industriens Fond får vi nu mulighed for at bringe teknologierne ud til de mellemstore virksomheder, som udgør grundstammen i dansk erhvervsliv – og dermed er afgørende for den samlede danske konkurrenceevne," siger Jens Lauritsen, Chief Product Officer hos Virsabi, der er en af de bærende aktører i projektet.

I samarbejde med Industriens Fond får vi nu mulighed for at bringe teknologierne ud til de mellemstore virksomheder, som udgør grundstammen i dansk erhvervsliv – og dermed er afgørende for den samlede danske konkurrenceevne, Jens Lauritsen, Chief Product Officer hos Virsabi

Faktaboks:

Projektet er forankret hos Danmarks Tekniske Universitet, der i samarbejde med Virsabi og Kring vil afprøve og måle effekten af VR og AR i udvalgte danske virksomheder. Projektet er sat i søen i samarbejde med Industriens Fond, der har bevilliget ca. 4,2 mio. kroner til initiativet. Læs mere på: www.digital-reality.dk.

"I projektet vil vi gennem innovationsforløb hos virksomheder fokusere på at identificere og validere bæredygtige kommercielle idéer baseret på VR- og AR-løsninger. Det er vigtigt for os at demonstrere gennem konkrete eksempler, at teknologien kan skabe kommercielle resultater og ikke bare er en sjov gimmick,” fortæller Carsten Ellegaard fra Kring Innovation.

Derudover vil projektet producere praktiske værktøjer, der kan hjælpe andre virksomheder med at komme i gang og dermed bane vejen for nye investeringer rundt omkring i dansk erhvervsliv.

"Vi ser naturligvis på mulighederne for at integrere VR og AR i vores aktiviteter. Derfor vil vi gerne være med til at sætte scenen for et projekt som Digital Reality og bidrage med vores kompetencer indenfor måling af effekten af implementering af ny digital teknologi," siger underdirektør Jakob Fritz Hansen fra Danmarks Tekniske Universitet.

Læs mere

Projektet er ved at tage fart og kan løbende følges på projektets egen hjemmeside www.digital-reality.dk.

For yderligere oplysninger kontakt: 
Industriens Fond: Ole Østrup, oos@indutriensdond.dk
Virsabi: Jens Lauritsen, jl@virsabi.com
Kring: Carsten Ellegaard, cae@kring.com
DTU: Jakob Fritz Hansen, jfha@dtu.dk

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold