27.06.19 DI Digital Nyheder

Til den nye regering: Bæredygtighed og digitalisering bør gå hånd i hånd

Læs ugens kommentar af digitaliseringspolitisk chef, Christian Hannibal

”Jeg vil i væsentlig grad udfordre de virksomhedsledere, som ikke har bæredygtighed og digitalisering i top tre over deres prioriterer". Sådan lyder ordene fra Mads Nipper, adm. dir. i Grundfos i artikel til Finans den 25. juni.  

Man fristes til at sige, at hvad der gælder for virksomhedsledere også burde gælde for statsministeren. Men da den nye statsminister, Mette Frederiksen, efter godt tre ugers forhandlinger med Radikale, SF og Enhedslisten præsenterede den fælles forståelse for Danmarks fremtid, skulle man lede længe efter det mindste fokus på digitalisering, innovation og teknologi.

I den politiske forståelse mellem parterne om en Retfærdig retning for Danmark har man ikke glemt bæredygtigheden, og DI Digital er meget tilfredse med de høje klimaambitioner for Danmark. Det er et område, hvor vi alle har et stort ansvar og rolle at spille.

Men man lader til at have glemt digitaliseringen. I det tidligere regeringsgrundlag stod ordet digitalisering 36 gange. I den fælles forståelse: 0 gange.

Hvis vi skal sikre et både bæredygtigt og konkurrencedygtigt samfund fremadrettet, skal vi have en helt anden målrettet tilgang til at gøre vores samfund bedre digitalisering og teknologi.

Hvis vi gør det rigtigt, kan vi med digitalisering og teknologi løfte vores velfærdsydelser, skabe effektiv administration i det offentlige, effektivisere produktionen i virksomhederne og være dem, der finder på fremtidens bæredygtige løsninger for Danmark og resten af verden.

Men det kræver investeringer. I forskning, i nye teknologier og løsninger, i efteruddannelse og nye kompetencer. Det kræver et fokus på, at Danmark skal være et velstående og attraktivt land at arbejde i. Det kræver udvikling af samfundet i stærke offentlig-private partnerskaber.

Digitalisering er et alt for vigtigt værktøj til at lade det samle rust i den politiske værktøjskasse.

DI Digital vil glæde sig til dialogen med den nye regering og de nye minister, så vi sikrer, at digitalisering kan hjælpe til at realisere de mange målsætninger.

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold