06.06.19 DI Digital Nyheder

Digitalisering er en del af svaret for en ny regering

Læs ugens kommentar fra digitaliseringspolitisk chef, Christian Hannibal

Grundlovsdagsvalget anno 2019 har resulteret i et nyt folketing, som skal få enderne til at mødes i forhold til at imødegå samfundets udfordringer – hvad end det handler om at sikre et godt arbejdsmiljø igennem hele arbejdslivet, klimaet, bedre offentlig service og meget mere.

Det er helt oplagt, at en satsning på digitalisering er en del af svaret på flere af disse udfordringer for en ny regering. Og det er også åbenbart, at en ny regering vil skulle satse på digitalisering på helt egne præmisser.

Fx bliver det relevant at se på, hvordan danske virksomheder kan automatisere produktionen og herved minimere medarbejdernes tunge løft og rutinebevægelser og på den måde undgå nedslidning. Ved at gå fra ”samlebånd til bredbånd” kan ny teknologi samtidig sikre danske virksomheder højere produktivitet og mindske klimabelastningen.

Bedre nytte af teknologi i offentlig-private partnerskaber skal løfte og lette de offentlige ydelser på de store velfærdsområder som fx skole, sundhed, social, transport og miljø. 

Vi må kigge på hele vores uddannelsessystem som sådan og behovet for livslang læring. Vi skal løbende basere vores samfund på, at vi skal tilegne os kompetencer, efterhånden som teknologierne ændrer sig, og arbejdspladserne ændrer sig. Det bliver en samfundsmæssig udfordring, hvordan vi flytter medarbejdere til nye opgaver og i den forbindelse giver dem nogle nye kompetencer – helt fra første dag i folkeskolen til sidste dag på arbejdsmarkedet.

Lad os derfor komme i gang med at lave en digitaliseringsdagsorden, der kommer hele landet til gode. En samlet strategi for digitalisering og teknologi – på tværs af den offentlige og private sektor. I DI stiller vi os klar til at hjælpe. For stærke virksomheder har også brug for et stærkt samfund.

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold