21.08.19 DI Digital Nyheder

Gør Danmark til esports-stormagt

Læs ugens kommentar fra digitaliseringspolitisk chef, Christian Hannibal.

På få år er esporten gået fra at være en uorganiseret hobby på teenageværelset til globale turneringer som fx BLAST PRO SERIES, der afholdes for fulde huse og med live transmissioner, som slår seertallene for de fleste traditionelle sportsgrene.

Esport er blevet en global industri, som bygger på et mangfoldigt økosystem af professionelle klubber, sportsorganisationer, sponsorer, virksomheder, fans og spilleglade mennesker i alle aldre.

Væksten er enorm. Halvdelen af alle vi voksne spiller dagligt på vores mobil, computer eller konsol, og hele 96 pct. af vores teenagedrenge spiller computerspil. Globalt er esport blevet et væksterhverv. Omsætningen forventes at fordobles fra 5,5 mia. kr. i 2018 til 11,3 mia. kr. i 2022.

Det skal vi udnytte i Danmark. Fra udvikling af spil og specialiseret udstyr til afholdelse af store sportsevents. Her må vi stadigt kigge lidt misundeligt til vores svenske og finske naboer, som fortsat er længere fremme med at udvikle spil.

Som branche, der higer efter dygtige it-specialister, skal vi glæde os over esportens fremgang. Computerspil som Fortnite, Fifa og Counter-Strike kan vække interessen hos vores teenagere for at starte på en uddannelse inden for teknologi og it. Og computerspillene lærer bl.a. de unge at mestre samarbejde, koordinering, planlægning, problemløsning, improvisation og andre færdigheder, der er guld værd. 

Vi bør også anerkende esport på lige fod med andre idrætsgrene og sikre os, at esport integreres i vores lokale foreningsmiljøer med kammeratskab, sund livsstil og god omgangstone. Vi skal udvikle nye rammer for talentudvikling, herunder tilbyde fireårige talentforløb på vores gymnasier til vores dygtigste gamere på lige fod med vores håndboldspillere og kajakroere. Vi har allerede et af verdens førende esportshold i danske Astralis. Det skal vi bygge videre på og gøre os til en esports-stormagt.

I april måned lancerede den daværende regering en National strategi for esport. Den druknede desværre i valgkampen. Vi opfordrer den nye regering til at videreudvikle strategien, så Danmark kan blive en førende esport-nation – både i bredden og i eliten.

Let the games begin!

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold