29.08.19 DI Digital Nyheder

Hurra! En uge med digitale landvindinger

I denne uge kan vi glæde os over en række digitale tiltag i hele landet. De skal på hver deres måde sætte danskerne, Danmark og dansk erhvervsliv på verdenskortet som et af de bedste digitale lande i verden.

Onsdag blev Digital Hub Denmark lanceret ved et større arrangement i Vega i København. Det offentligt-private partnerskab, som Dansk Industri er partner bag, har som hovedformål at markedsføre Danmark som digitalt foregangsland i resten af verden, så vi kan tiltrække de dygtigste talenter og de mest innovative virksomheder.Vi skal vise, at Digital made in Denmark er noget særligt, og at vi forstår at bruge teknologien til at løse samfundets store udfordringer. 

I dag torsdag tager vi første spadestik til AI Innovation House  i Vejle, der fra 2021 skal bringe viden om digitalisering og kunstig intelligens ned i øjenhøjde, omsætte den til konkrete løsninger og bidrage til øget vækst for danske virksomheder og bedre teknologiforståelse hos den enkelte. Det er et fantastisk initiativ taget af lokale ildsjæle fra et erhvervsliv, der tager ansvar for ikke bare at bevare dagens position, men også skabe morgendagens vækstvirksomheder.

Fredag tager DI sammen med Danske Regioner en første dialog med aktører fra hele landet om en fælles satsning for Danmark som førende healthtech nation, hvorfra fremtidens sundhedsteknologiske løsninger skal udspringe. En del af denne satsning består i etablering af Health Tech Hub Copenhagen samt styrkelse af øvrige tiltag i hele landet. Målet er klart: at løfte fremtidens sundhed gennem teknologi til gavn for danskerne og resten af verden.

En sådan uge er værd at glædes over. Må der komme mange flere af den slags.

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold