13.06.19 DI Digital Nyheder

Dansk healthtech skal fastholde Danmark i det digitale førerfelt – og det stopper ikke her

I går den 12. juni lancerede DI sammen med Danske Regioner et fælles udspil, der skal understøtte Danmark som førende HealthTech nation til gavn for patienter og samfund. Og det var vist på høje tid, for vi er faldet i rangeringen af EU's mest digitaliserede nationer.

I går den 12. juni lancerede DI sammen med Danske Regioner et fælles udspil, der skal understøtte Danmark som førende HealthTech-nation til gavn for patienter og samfund.

Med ni initiativer søger vi sammen at sætte en ny fælles kurs for et robust og let tilgængeligt sundhedsvæsen rustet til fremtidens udfordringer og konkurrencen udefra.

Sammen vil vi styrke vores Health-Tech-økosystem af aktører, der indkøber, bruger, udvikler, tester og skalerer sundhedsteknologiske løsninger, fra den enkelte kliniker og forsker over den lille startup til organisationer, de store universiteter, og life science- og techindustrien.

Det er første gang, at det offentlige og private går sammen på denne måde med fælles visioner og initiativer, der skal realisere de teknologiske muligheder, der ligger foran os,

Det vil give et styrket digitalt sundhedstilbud og  gøre digital sundhed til et styrkeområde til gavn for Danmark, danskerne og dansk erhvervsliv.

Og det var vist på høje tid.

I går lancerede EU-Kommissionen også det såkaldte DESI-indeks over EU-landenes digitale parathed.

Danmark er i år at finde på 4. pladsen – hvor vi tidligere har indtaget 1. pladsen.

Det er bekymrende. Både i forhold til, at vi jo alle gerne vil have verdens bedste digitale velfærd. 

Men når vi konkurrerer med andre lande om at tiltrække digitale talenter og innovative virksomheder, har det været et stærkt salgsargument, at Danmark er det mest digitale land i EU. Det salgsargument har mistet meget af sin styrke. 

Når en ny regering er kommet på plads, håber vi, at den vil sætte mere blus på de digitale kedler med nye visioner, investeringer og ambitiøse mål – på tværs af den offentlige og private sektor. 

Vi står naturligvis klar som medspiller for at få Danmark tilbage i den absolutte top. 

Relateret