03.10.19 DI Digital Nyheder

Grøn finanslov med tidsler og mangel på teknologi

Regeringens forslag til finanslov har fokus på bedre velfærd og grøn omstilling. Men der mangler bl.a. fokus på investeringer i digitalisering, teknologi og tæt offentlig-privat samarbejde, hvis visionerne skal blive til virkelighed.

Regeringen har i denne uge præsenteret et forslag til finanslov for det kommende år. Det er rigtig godt, at regeringen sætter fart på den grønne omstilling og ønsker at styrke vores velfærdssamfund. Den retning er DI helt enig i – selv om vi også finder en del tidsler i buketten fra regeringen.

Der er ingen tvivl om nødvendigheden af at løfte den grønne forskning, fordi det er nye teknologier, der skal bringe os helt i mål med en 70 pct. reduktion af Danmarks CO2-udledning i 2030. Ligeså er det nye teknologier, der skal løfte og lette vores velfærd.

Vi ser det allerede i dag. Sundhedsteknologiske løsninger redder liv på sygehusene, og intelligente energisystemer optimerer energiforbruget i hjem og fabrikshaller.

Danmark er gået forrest på netop disse områder – den digitale såvel som den grønne omstilling. Derfor har Danmark også de bedste forudsætninger for at holde takten.

Men der er vigtige politiske beslutninger, der skal tages, hvis vi skal lykkes.

Hvis vores folkevalgte ikke går forrest og sætter ambitiøse mål for, hvor vores samfund skal bevæge sige hen med og uden teknologi, så kommer vi til at misse de åbenlyse fordele ved udviklingen, hvor teknologiske løsninger på plejeområdet kan frigive hænder til mere omsorg, eller hvor digitale lærermidler i folkeskolen kan betyde en verden til forskel for elevers skolegang.

Hvis danske virksomheder ikke får de bedste rammer for og opbakning til at udvikle fremtidens bæredygtige og grønne løsninger i Danmark og i tæt samarbejde med det offentlige, så mister vi ikke bare terræn på konkurrencedygtigheden for dansk erhvervsliv, men endnu vigtigere mister vi en god mængde af fremtidens arbejdspladser.

Vi glæder os til dialogen om finansloven og Danmarks digitale fremtid i det kommende folketingsår.

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold