DI's websystemer er lukket for login søndag d. 26. maj pga. vedligeholdelse. Arrangementstilmelding og øvrige loginfunktioner vil være utilgængelige.

DI Digital Nyheder

Digital læring skal være en eksportvare

Læs ugens kommentar fra digitaliseringspolitisk chef, Christian Hannibal

I disse dage er DI Digital sammen med Udenrigsministeriet vært for den nationale danske stand ”Digital Denmark Ed Tech” på BETT messen i London. BETT er verdens største messe for Educational Technology eller digital læring.

Selvom messen er præget af globale tech virksomheder, er det tydeligt, at Danmark kan noget, de andre ikke kan. Danmark er hjemsted for en række af verdens frontløbere inden for digital læring, og det vil vi godt vise verden. Danske Edtech-virksomheder leverer spændende nye løsninger til at lære om og med teknologi. Løsninger, som opmuntrer eleverne til at deltage aktivt i undervisningen. Digital læring gør det nemlig endnu nemmere at motivere eleverne ved at gøre undervisningen individualiseret, aktuel og varieret og bidrage til bedre indlæring.

Herhjemme kan debatten hurtigt komme til at handle om antallet af devices, som forstyrrer undervisningen, og om hvorvidt vi bør rulle udviklingen tilbage til pen og gennemslagspapir. Det er svært at forstå, når man hører hele verdens skarpeste brugere og leverandører af digitale løsninger diskutere, hvordan vi kan forbedre undervisningen.

Danmark har mange års erfaringer med digital læring. Vi har bygget løsninger på mange måder og til mange forskellige formål i uddannelsessektoren. Løsninger som kan tegne fremtiden. Derfor er der livlig trafik på den danske stand, hvor hele verden vil høre, hvordan vi forener kvaliteterne ved det traditionelle uddannelsessystem med de mange nye muligheder.

Eksportpotentialet for Ed Tech-løsninger er stort. Undervisningssektoren er en af de allerstørste sektorer i Danmark efter sundhedssektoren og forsvarssektoren. Det er på tide, at vi tager sektoren alvorligt og veksler de danske styrker til eksportsucceser.

LÆS MERE

Du kan læse mere om hvilke virksomheder, der er med og læse mere om BETT her.

DI Digital til BETT2019 med 8 seje danske edtech virksomheder.

DI Digital til BETT2019 med 8 seje danske edtech virksomheder.

Foto:DI Digital

Den danske ambassadør, Lars Thuesen, besøger den danske stand til BETT2019

Foto:DI Digital
Relateret