03.07.19 DI Digital Nyheder

Velkommen til rekordmange nye medlemmer til DI Digital

Det går godt i dansk erhvervsliv. Det kan vi også mærke i DI, hvor vi aldrig har haft flere medlemmer. Vi kan i særdeleshed mærke det i DI Digital, hvor vi i løbet af første halvår 2019 har budt velkommen til godt 60 nye medlemsvirksomheder. Det er en ny rekord.

I løbet af det seneste år er vi vokset med 15 pct. flere medlemmer. Det er store og små virksomheder. Globale etablerede spillere og håbefulde iværksættere. Det er softwarevirksomheder, televirksomheder, rådgivningsvirksomheder og elektronikvirksomheder. Kort sagt fra hele den digitale værdikæde.

Vi takker for tilliden fra hvert eneste nye medlem. Vi vil gøre vores yderste for at leve op til den.

Vores vækst er et godt spejl på, at digitalisering aldrig har været vigtigere. Det er svært at forestille sig løsninger på samfundets udfordringer – fra nedslidning og klimaudfordringer til mangel på dygtige hænder og hoveder – uden at indtænke digitalisering.

Helt aktuelt har vi i dag offentliggjort, at Dansk Industri sammen med Netcompany og Roche Diagnostics har stiftet foreningen Health Tech Hub Copenhagen.  Vi har fået et stort og generøst boost af Industriens Fond på 23,4 mio. kr. Pengene skal bruges til at styrke det danske innovationsmiljø på området og dermed gøre Danmark til et internationalt knudepunkt for Health Tech.

Hvis vi formår at skabe nye innovative løsninger ved at koble iværksætterne sammen med den offentlige sektor og de etablerede virksomheder, vinder både den offentlige sektor og de danske healttech-virksomheder.

Det er et eksempel på, at digitale virksomheder opstår inden for stadig flere områder. Fra fintech til healthtech er det nytænkende digitale virksomheder, der sætter dagsordenen. Og vi vil gøre alt for, at der er de bedste rammer for, at digitale virksomheder kan få de bedste rammer i Danmark. Det handler om adgang til digitale kompetencer, om nye politiske visioner og blomstrende vækstmiljøer. Og så handler det om at bruge digitaliseringen og teknologien på en ansvarlig måde, så vi bevarer tilliden til teknologien.

Så vi står overfor en mægtig travl sæson, hvor vi vil være i tæt dialog med politikere, organisationer og embedsmænd om at bruge teknologien til at løfte samfundet.

Vi glæder os til allerede.

God sommer!

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold