Fra venstre: Projektdirektør Peter Klok, Siemens A/S; forsknings- og innovationsdirektør Anders Quitzau, IBM Denmark ApS; Director of Commercial Operations & Development Laura Lund Olsen, Tivoli A/S og partner og kreativ direktør Katja Viltoft, JJW Arkitekter A/S var alle på podiet for at fortælle om deres tiltag for at reducere CO2-udledning.

Foto: Peter Fallesen
22.01.20 DI Digital Nyheder

Den grønne omstilling er højt på virksomhedernes dagsorden

Da DI mandag afholdt klimamøde for it, service, rådgivning og turisme, var det tydeligt, at danske virksomheder i høj grad er klar til at tage del i klimakampen.

154 virksomhedsledere var samlet til DI's klimamøde d. 20. januar, hvor virksomhederne fik status og ny inspiration til arbejdet i Klimapartnerskabet for it, service, rådgivning og turisme.

Der er ingen tvivl om, at virksomhederne vil gå langt for at blive mere bæredygtige. Ved en afstemning svarede 33% af de deltagende virksomheder, at de arbejder seriøst for at blive CO2-neutrale. 11% tænker CO2-neutralitet ind i alle deres aktiviteter, imens 4% af virksomhederne svarede, at de allerede er 100% CO2-neutrale. 31% af virksomhederne har taget de første spæde skridt for at blive CO2-neutrale.

Fælles for mange af virksomhederne er, at den grønne omstilling kommer til at være højt på dagsordenen i 2020. Ved afstemningen svarede 65% af de deltagende virksomheder, at de i høj eller meget høj grad vil igangsætte konkrete nye initiativer for at nedbringe CO2-udledning. 0% af virksomhederne svarede, at de slet ikke vil igangsætte nye initiativer, så den grønne dagsorden fylder i dén grad hos de fremmødte virksomhedsledere.

Læs mere om Klimamødet her: 

Simon Klinzing Nielsen
Skrevet af:

Simon Klinzing Nielsen

Relateret indhold