28.10.20 DI Digital Nyheder

Halvdelen af danskerne har oplevet it-sikkerhedsproblemer

Tal fra Danmarks Statisk viser at godt halvdelen af danskerne har oplevet it-sikkerhedsproblemer. For virksomhederne gælder det for 11 pct., hvor en overvægt at virksomheder med mere end 250 ansatte har oplevet brud på it-sikkerheden

Ifølge konstitueret branchedirektør i Dansk Industri Digital Christian Hannibal er tillid alfa omega, når det kommer til digitalisering af samfundet.

- Tillid og tryghed er helt essentielt for digitaliseringen af vores samfund. Tallene peger uden tvivl på at vi fortsat har et arbejde med at øge sikkerheden omkring digitalisering foran os, siger han i en skriftlig kommentar.

Forskel på hvilke brancher der er hårdest ramt af it-sikkerhedsbrud. Informations og kommunikations brancher er der var der er flest tilfælde med brud, hvorimod bygge og anlæg oplever færrest brud.

- Forskellen mellem brancher hænger langt henad vejen også sammen med niveauet af digitalisering. Det samme gælder for størrelser, men rigtig mange virksomheder der ikke har så stort fokus på digitalisering ved måske ikke engang at de er blevet angrebet, og det er også et kæmpe problem.

- Der er derfor et stort behov for at øge it-sikkerheden over hele linjen og her er vi bl.a. i færd med en mærkningsordning, som skal vise at virksomhederne håndtere data på en sikker og forsvarlig måde, afrunder Christian Hannibal.

Læs hele analysen her.