08.12.20 DI Digital Nyheder

CanopyLab og Radiobotics nomineret til Future Unicorns Award 2021

Radiobotics og CanopyLab er to af 20 scaleup-virksomheder, der er nomineret til DIGITALEUROPEs pris, som hylder Europas mest lovende digitale iværksættere. Det både en stor præstation af de to virksomheder og et lovende signal for dansk digitalt iværksætteri.

Når det kommer til unicorns halter Danmark og Europa bagefter. Der skal skrues op for de europæiske ambitioner om at skabe flere tech-giganter og dyrke mulighederne for, at Europa skal være førende på den digitale front.

Derfor har den europæiske brancheorganisation DIGITALEUROPE skabt Future Unicorns Award. Prisen hylder de mest innovative europæiske virksomheder med potentiale til at blive unicorns. Ifølge DIGITALEUROPE er kun 12% af digitale enhjørningevirksomheder europæiske – et tal, der alene burde være meget højere. DIGITALEUROPE uddeler derfor prisen for at fremme dagsordenen og hylde de gode eksempler.

De 20 nominerede omfavner et bredt udsnit af digitale iværksættere, der f.eks. arbejder med digital health, vedvarende energi, fintech og meget mere. I et felt af nominerede med ophav i alt fra Norge til Portugal finder man CanopyLAB og Radiobotics. De to virksomheder repræsenterer derfor et lovende eksempel for digitale iværksættere i Danmark.

CanopyLAB
CanopyLAB udbyder uddannelsesteknologi som ændrer måden vi lærer på. Deres er den første danske e-learning platform, som benytter AI, og den fungerer ud fra en filosofi om, at læring skal tage udgangspunkt i det, den der lærer allerede kan, og der hvor vedkommende individuelt gerne vil hen. CanopyLABs software gør det muligt at skræddersy uddannelsesforløb på en måde, som sparer eksempelvis virksomheder værdifulde arbejdstimer og sikrer engagerede medarbejdere. CanopyLAB er grundlagt i 2015 og leverer i dag til over 200 virksomheder og uddannelsesinstitutioner i over 20 lande.

Radiobotics
Radiobotics arbejder med ”Augumented Radiology”. De udvikler algoritmer, som kan læse røntgenbilleder. Deres produkter kan både nedsætte ventetiden, aflaste speciallægerne og give færre fejl i diagnostiseringen. Algoritmerne trænes til at blive bedre og bedre til at skabe relevante data på baggrund af røntgenbilleder, og kan for eksempel læse ud fra afstanden mellem knogler, om en patient har slidgigt. Radiobotics er grundlagt i 2017 og har vækstet stødt siden.

Hvem der vinder prisen, finder vi ud af den 4. januar 2021, hvor onlinekonferencen Master of Digital afholdes, med oplæg fra bl.a. EU-Kommisionsforkvinden Ursula von der Leyen.

Vi ønsker vores to medlemmer al held og lykke.

Daniel Biisgaard Rasmussen
Skrevet af:

Daniel Biisgaard Rasmussen