24.03.20 DI Digital Nyheder

Coronakrisen ødelægger positive forventninger

Helt nye tal fra DI’s konjunkturindikator viser, at coronakrisen i den grad har sendt chokbølger igennem dansk erhvervsliv. Digitale virksomheder forventer også i høj grad at blive ramt på beskæftigelse og indtjening.

DI har d. 15-16. marts spurgt medlemmerne om deres forventninger til 2. kvartal 2020 i forlængelse af coronakrisen, og de er i den grad pessimistiske. Det viser DI’s konjunkturindikator, som falder til sit laveste niveau i indikatorens historie. Det signalerer, at dansk økonomi kan vente et kraftigt tilbageslag i 2. kvartal.

De digitale virksomheder går ikke fri, men de ser lidt mindre pessimistisk på 2. kvartal 2020 end virksomhederne generelt.

- Det er en meget voldsom og ærgerlig udvikling, som dog er forventelig med de tiltag, der er gennemført for at inddæmme corona-smitten i vores samfund. Det vigtigste lige nu er, at vi står sammen hver for sig, så vi snarest muligt overvinder sundhedskrisen og kan sætte gang i de økonomiske hjul igen, siger digitaliseringspolitisk chef, Christian Hannibal.

Læs hele analysen her. 

Relateret indhold