04.03.20 DI Digital Nyheder

Erhvervsministeren underskriver erklæring om kvantekommunikation

Kvantemekanik er en gren inden for fysikken, hvis principper gør det muligt at kryptere datatransmission. I en tid hvor cyberangreb på både organisationer og nationer bliver hyppigere og voldsommere, kan forskning i kvantemekanik blive et kærkomment værn mod en næsten uoverskuelige trussel.

I sidste uge underskrev Erhvervsminister Simon Kollerup (S) sammen med Thierry Breton, EU-kommisær for det indre marked, forsvar og rumfart, en erklæring om at udvikle en europæisk kvantekommunikationsinfrastruktur. Det lange ord skal ifølge ministeren bruges meget mere i den kommende tid, og være med til at sikre EU’s teknologiske suverænitet og cyberforsvar.

”Det er rigtig vigtigt, at Danmark kan tage kvantespringet og udnytte den nye teknologi. Kvanteteknologi kommer til at åbne helt nye muligheder for blandt andet at lave komplekse beregninger på klima- og sundhedsområdet. Men det kan også udfordre bl.a. vores krypteringssystemer. Derfor stor ros til regeringen for at udvise rettidig omhu og få Danmark med i den europæiske inderkredse på kvanteområdet”, siger digitaliseringspolitisk chef i DI, Christian Hannibal.

Den danske Erhvervsminister er ikke den eneste af sin slags, der har skrevet under på erklæringen, og indtil videre har 23 medlemsstater meldt sig ind i arbejdet for europæisk kvantekommunikation.

Læs mere om Erhvervsministeriets erklæring.

Daniel Biisgaard Rasmussen
Skrevet af:

Daniel Biisgaard Rasmussen

Relateret indhold