19.03.20 DI Digital Nyheder

Milliardpakker skal hjælpe Danmark igennem coronakrisen

I en krise af historiske dimensioner kræves der handlekraft og historisk stærke virkemidler. Derfor er vi i DI i tæt dialog med regeringen om, hvordan vi kan sørge for, at så mange danske virksomheder som muligt kommer igennem krisen med livet i behold. De forskellige hjælpepakker, som regeringen har præsenteret, har alle været vigtige og nødvendige skridt.

I en krise af historiske dimensioner kræves der handlekraft og historisk stærke virkemidler. Det gælder for den enkelte borger, hvor selv Hendes Majestæt Dronningen direkte har måttet opfordre danskerne til at vaske hænder og blive hjemme.

Men det gælder i høj grad også for den enkelte virksomhed, hvor der virkelig er brug for akut hjælp og effektive værktøjer for at undgå en ødelæggende konkursbølge i dansk erhvervsliv.

Derfor er vi i DI i tæt dialog med regeringen om, hvordan vi kan sørge for, at så mange danske virksomheder og arbejdspladser som muligt kommer igennem krisen med livet i behold. De forskellige hjælpepakker, som regeringen har præsenteret, har alle været vigtige og nødvendige skridt.

Med den seneste og milliardstore hjælpepakke tager regeringen et syvmileskridt for at holde hånden under de tusindvis af små og mellemstore virksomheder, som er presset til det yderste og har brug for hjælp.

Derfor har vi i DI besluttet også at gøre, hvad vi kan og udskyde kontingentbetalingen til DI og DI Digital for hele første kvartal. Kontingentbetalingen bliver foreløbig udskudt to måneder og har en likviditetseffekt på op til 200 mio. kr.

I Dansk Industri bliver vi i disse dage kimet ned af medlemmer, der river sig selv i håret over svigtende forsyningskæder, aflyste ordrer og en omsætning, som falder og falder samtidig med, at omkostningerne for mange er uændrede. Det er en virkelig farlig cocktail, og medlemmerne vil gerne have svar på alt om, hvordan de skal forholde sig.

I dag torsdag kl 14. kan du som medlem følge med i DI’s webinar om, hvordan du som leder skal forholde dig til corona-krisen.

Og DI’s personalejuridiske rådgivning er udvidet til også at have åbent i weekenden. 

Vi vil i DI Digital også fortsat gerne høre fra jer, om hvordan krisen udfordrer jer, så vi kan holde regeringen opdateret om, hvordan den digitale branche bliver ramt, og hvad der eventuelt skal til for at hjælpe den. Tøv aldrig med at kontakte os med stort og småt. Vi skal stå sammen - også selv om det i øjeblikket er hver for sig.

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal