22.04.20 DI Digital Nyheder

Historiske hjælpepakker skal hjælpe digitale iværksættere

Historiske hjælpepakker er blevet skruet sammen over ugerne i tæt offentlig-privat samarbejde. Senest er tiltag for at redde særligt techiværksættere sat i søen. DI finder det afgørende, at vi passer på vores digitale nytænkere, så vi under og efter corona kan forblive hjemsted for fremtidens digitale udvikling og arbejdspladser.

Danmark er stadig på vågeblus, men er i åbning. Fællesskabet er lykkedes med at begrænse smittespredningen af COVID19, så vi nu kan se konjunkturerne af varme forårs- og sommertegn for genopbygning og genudvikling, og en begrænsning af yderligere menneskelige og økonomiske omkostninger.

Et historisk antal hjælpepakker til dansk erhvervsliv har fyldt forsiderne, og med den seneste er der enstemmig opbakning i Folketinget til hårdt tiltrængt hjælp til blandt andet de iværksættere, der har gode idéer og løsninger, men som endnu ikke har manifesteret sig med fx en stabil omsætning eller kundegrundlag, hvilket har været blandt kravene for at kunne søge støtte fra de øvrige hjælpepakker.

Med weekendens aftale har politikerne virkelig lyttet til behovet for at justere hjælpepakkerne, så de i langt højere grad hjælper vores danske vækstvirksomheder og iværksættere. Rigtig mange af de virksomheder, som Danmark skal leve af i fremtiden, får nu for alvor en hjælpende hånd. Det er vi selvfølgelig glade for, da vi skal passe på vores digitale nytænkere.

Flere af DI’s forslag fra genopretningsplanen Danmark ud af krisen indgår i weekendens aftale mellem regeringen og Folketinget.

Der er afsat 350 mio. kr. til løft af Innovationsfondens Innobooster-ordning, der skal sikre, at vi ikke taber unik viden og kommende produkter på gulvet, og at lovende idéer til vækst og beskæftigelse får et boost.

For at sikre hurtig tilgang af kapital til iværksætterne, er der i regi af Vækstfonden afsat 3,4 mia. kr. til at geare finansiering og investering i iværksættere året ud.

Også forslaget om at etablere en samlet national platform for crowdfunding, der kan skabe overblik over finansielle hjælpemuligheder for danske virksomheder, indgår i aftalen.

Det er klart, at coronakrisen – selv med de seneste hjælpepakker - kommer til at have store konsekvenser for hele erhvervslivet. Vi kæmper hver dag for at lette konsekvenserne i tæt dialog med regering og Folketing. Derfor er det også uvurderligt, at vores 11.000 medlemmer – store som små – løbende fortæller os, hvor skoen trykker ekstra stramt, så vi kan få løsnet op.

Ingen skal være i tvivl om, at DI Digital er brancheforeningen for hele det digitale erhvervsliv. Fra den ambitiøse vækstiværksætter over C25-selskaberne til de globale, digitale giganter.

Derfor arbejder vi også på, at de mange iværksætterløsninger, fx softwareløsninger og borgerrettede apps, der i flere tilfælde kunne hjælpe det offentlige Danmark med at løfte svære opgaver i disse uger, kommer hurtigere i spil i den offentlige opgavevaretagelse.

Ligeså indeholder organisationens genopretningsplan et fokus på, at offentlige investeringer i digitalisering og teknologi ikke må stoppe, hvilket er understreget ved forslag om at etablere en digital omstillingsfond på to mia. kr., som offentlige myndigheder frem til 2022 kan søge midler fra til investering i nye teknologiske løsninger og forretninger i samarbejde med private spillere.

I samarbejde med Industriens Fond er kampagnen GenstartNU.dk også lanceret, der giver vækstiværksættere og SMV’er adgang til gratis rådgivning og ny finansiering til fremtidige udviklingsopgaver. Formålet er, at danske SMV’er og iværksættere kommer bedst muligt igennem krisen, og herefter er rustet til at være aktive medspillere i at få samfundet i gang igen.

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold