GettyImages
02.04.20 DI Digital Nyheder

COVID-19: Digitalt forspring i danske virksomheder

Ifølge Danmarks Statistik er virksomhedernes digitaliseringsgrad en vigtig indikator for, hvor godt rustet virksomhederne er til at komme gennem COVID-19. Analysen viser, at danske virksomheder på mange parametre er foran virksomheder i andre europæiske lande, når det kommer til digitalisering.

En ny analyse fra Danmarks Statistik zoomer ind på, hvordan danske virksomheder står rustet på den digitale front ift. COVID-19- krisen. Den viser overordnet set, at danske virksomheder er bedre rustet end europæiske virksomheder generelt.

EU's indeks for virksomhedernes digitaliseringsgrad viser et vigtigt aspekt af, hvor godt rustet virksomhederne er til at komme gennem COVID-19. Indekset viser, at de danske virksomheder er de mest digitale i EU. 53 pct. af virksomhederne i Danmark har en meget høj eller høj digitaliseringsgrad.

- Det er en klar fordel og positivt for Danmark, at mange danske virksomheder er godt i gang med digitalisering, men vi skal ikke hvile på laurbærene – vi skal fortsætte med at digitalisere dansk erhvervsliv og det offentlige, for det vil ikke kun under COVID-19 give Danmark en fordel, men også på lidt længere sigt, siger DI’s digitaliseringspolitiske chef Christian Hannibal.

Også de små og mellemstore danske virksomheder ligger markant over gennemsnittet i EU, når det kommer til digitalisering. 48 pct. af danske virksomheder med mellem 10-49 ansatte har en høj eller meget høj digitaliseringsgrad, hvilket er mere end dobbelt så mange som gennemsnittet i EU på 22 pct.

- Den digitale infrastruktur i Danmark er i høj grad med til at give også SMV’er mulighed for at tage digitalisering til sig, men også de mange virksomheder, der leverer digitale løsninger, har løftet det digitale Danmark i både store og små virksomheder og ikke mindst i den offentlige sektor, siger DI’s digitaliseringspolitiske chef Christian Hannibal.

Også mange virksomheder stiller bærbare til rådighed for deres ansatte, så de kan foretage distancearbejde. Og så er danske virksomheder langt fremme med at stille digitale salgskanaler til rådighed for deres kunder.

Læs hele Danmarks Statistiks analyse her.

Relateret indhold