05.05.20 DI Digital Nyheder

Innovationsfonden klar med yderligere 350 mio. kr. til vidensbaserede og innovative iværksættere og SMV’er, der er påvirkede af coronakrisen.

Regeringen og Folketingets partier er blevet enige om et ekstraordinært løft af Innovationsfondens budget på 350 mio. kr., som skal sikre, at innovationsprojekter og vidensarbejdspladser ikke går tabt blandt landets iværksættere og SMV’er.

Innovationsfonden vil investere midlerne så hurtigt og effektivt som muligt i vidensbaserede iværksættere, startups og SMV'er, der lige nu oplever, at adgangen til private investeringer forsvinder og manglende ordrer fra kunder.

"Netop i disse tider, hvor mange virksomheder oplever, at det er svært at holde hjulene i gang, er det enormt kærkomment, at Innovationsfondens Innobooster-program øges. Det sikrer, at iværksættere og SMV'er kan komme i gang med værdifulde innovationsprojekter, og samtidig sørge for, at virksomhederne kommer igennem krisen", siger Lars Rasmussen, konsulent i DI Digital.

De nye midler bliver sat i spil i denne uge ved, at risikovilligheden og finansieringsmulighederne i Innovationsfondens Innobooster-program øges. Virksomheder eller iværksættere, der i 2020 har fået en investering fra fondens startup-programmer, får desuden mulighed for at søge om ekstrabevillinger.

Senere på måneden åbnes også for, at særligt lovende startups, der er under 5 år gamle, kan søge om investering til fastholdelse eller nyansættelser af udviklings- eller vidensmedarbejdere. 

Læs mere om selve initiativet her og nærmere om, hvordan man kan søge her.

Brug DI

DI holder et webinar om de nye finansieringsmuligheder fra Innovationsfonden og Vækstfonden tirsdag den 11. maj kl. 14.00-15.00. Læs mere og tilmeld dig her.

Fakta

Konkret vil Innovationsfonden udmønte puljen på 350 mio. kr. gennem følgende initiativer:

 • Større risikovillighed og mulighed for at få finansiering til flere markedsmodningsaktiviteter i fondens Innobooster-program.
        
 • Finansiering af nyansættelse og fastholdelse af udviklingsmedarbejder/vidensmedarbejder blandt lovende vidensbaserede startups.
        
 • Mulighed for iværksættere til at søge om finansieret forlængelse af Innofounder-forløb.
        
 • Mulighed for tillægsbevilling til startups og smv’er, der har en aktiv bevilling gennem fondens Innobooster-program.
        
 • Styrket samspil mellem Innovationsfonden og Vækstfonden målrettet iværksættere, startups og smv’er.
        
 • Forlængelse af muligheden for at søge finansiering til innovationsprojekter i landdistrikter gennem Innovationsfondens Landdistriktsvækstpilot-program
        
 • Den normale sommerlukning af Innobooster-programmet fra 3. juni til 15. august ophæves, og der vil således være åbent for ansøgninger hele sommeren.
Mads Anker Rasmussen
Skrevet af:

Mads Anker Rasmussen

Relateret indhold