13.05.20 DI Digital Nyheder

Nyt millionprojekt skal sætte ekstra skub i anvendelsen af 5G i industrien

Et af de første dybe spadestik til at styrke dansk erhvervsliv og velfærdssamfund er nu taget.

Hvis der er én ting, coronakrisen har vist os, så er det, at en tidssvarende digital infrastruktur – bredbånds- og mobildækning – er uundværlig.

Den 5. generation af mobilnetværk (5G) bliver et tigerspring for erhvervslivets brug af avancerede digitale teknologier som kunstig intelligens, Internet of Things og Industri 4.0.  

5G kan binde alle teknologier sammen, effektivisere produktionen og skabe grundlaget for vækst og innovation. Kort sagt: skabe et højteknologisk erhvervsliv.

Netop derfor er DI også blandt partnerne i et nyt projekt, som skal styrke SMV’ernes anvendelse af 5G i en række forskellige sektorer i industrien til fx styring af robotter og andre digitale produkter og services. Industriens Fond har bevilliget over tre mio. kroner til projektet.

Helt konkret skal projektet give virksomhederne blod på tanden til at gå i gang med 5G og andre trådløse teknologier, og stimulere efterspørgslen efter 5G i det danske erhvervsliv.

Netop ved at give virksomhederne mulighed for at eksperimentere med 5G-teknologien og opbygge de nødvendige kompetencer og den relevante viden, kan virksomhederne lettere komme i gang med 5G, så Danmark fortsat kan være konkurrencedygtig i den digitale verden.

Vi vil udvide virksomhedernes kendskab til forretningsmuligheder i 5G og industri 4.0-løsninger, herunder Industrial Internet of Things (IIoT). Danmark ligger i toppen i forhold til digital parathed, og det er den fordel, vi skal bygge på, så industrielle IoT-løsninger kan komme ud og virke på de danske arbejdspladser.

Dette er ikke mindst vigtigt i en genopretningstid, hvor 5G – og digitalisering i det hele taget – vil spille en afgørende rolle i at få vores økonomi tilbage på ret fode igen. Derfor skal erhvervslivet være forberedt til 5G-teknolgien, hvis de vil levere industrielle IoT-løsninger til fremtidens kunder.

Vigtigheden understreges bl.a. af EU’s digitaliseringskommissær, Margrethe Vestager, der på det stærkeste har opfordret EU’s teleministre til at begrænse eventuelle forsinkelser i udrulningen af 5G-netværket grundet COVID-19, da hun ser 5G som en fundamental byggesten i fremtidens Europa.  

Som vi fremhævede i sidste uge er tiden inde til at styrke dansk erhvervsliv og velfærdssamfundet med investeringer i værdiskabende digital omstilling. Et af de første dybe spadestik til dette er nu taget, og i DI Digital glæder vi os til at samarbejde med hele dansk erhvervsliv om det.

Vil du høre mere om projektet, så læs mere her.

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold