07.05.20 DI Digital Nyheder

Undgå coronasmitte på arbejdspladsen post-genåbning

Samfundet er på vej mod genåbning, og virksomheder på stribe åbner op for hele eller dele af deres arbejdsstyrke - men det er ikke livet før corona, vi går i møde. Der skal tages hensyn til smittespredning, og det skal være sikkert og trygt at vende tilbage. Vi har samlet DI's og medlemsvirksomhedernes råd til hvordan, man indretter arbejdspladsen ansvarligt. Vi vil også meget gerne høre fra din virksomhed.

Efter to måneder i corona-lockdown, er der lys forude. "Hold afstand!" messer eksperter og myndigheder i kor, og der er nok ikke nogen af os tilbage, som ikke ved, at det er svaret på, hvad der er vigtigst, når man skal samles mange mennesker igen. Men hvordan man som virksomhed faciliterer afstandensholden, samt øvrige forholdsregler som rengøring mv., er sværere at få svar på.

Det er meget forskelligt, hvordan virksomheder har omlagt driften i den seneste tid, og det er derfor også forskelligt, hvor stor en forandring genåbningen vil bringe. Rigtig mange virksomheder har dog det til fælles, at der er store logistiske udfordinger forude. DI har samlet en liste over råd til, hvordan man kan sørge for at medarbejderne holder den fornødne afstand, hvad man bør rengøre/afspritte, samt hvordan man med arbejdsplaner og delvis hjemmearbejde kan gå den nye hverdag i møde.

Se DI's liste over konkrete tiltag.

Det er også vigtigt at overveje, hvilke retningslinjer man som virksomhed lægger ud til medarbejderne, og hvordan man kommunikerer dem, så de er til at forstå og følge. Og en overvejelse kunne være, hvordan man evaluerer produktiviteten under den kommende periode ift. at optimere den gennem nogle af de arbejdsformer, vi er blevet mere komfortable med som resultat af coronakrisen.

Få inspiration til 'best practise' ved eksempler fra produktionsvirksomhederne Lemvigh-Müller og System Cleaners.

Relateret