06.05.20 DI Digital Nyheder

Tid til at investere i teknologien

Danskerne er klar. Kunderne er klar. Virksomhederne er klar. Klar til flere digitale landvindinger, der gør hverdagen lettere og bedre, og forretningen stærkere og mere modstandsdygtig. Det synes tallene i hvert fald at fortælle.

Ugens tal fra Danmarks Statistik viser, at smartphones, robotstøvsugere og aktivitetsmålere fylder mere og mere i vores hjem. Næsten hver tredje danske familie gør brug af digitaliseringens mange muligheder, og ni ud af ti familier ejer en eller flere smartphones. Smartphonen, eller danskernes digitale schweizerkniv, er med alle vegne og bruges i flæng til bankforretning, netkøb, dialog med lægen, indskrivning i børnehaven, billederedigering, energioptimering i hjemmet og meget, meget mere.

Andre tal igen fra blot forrige måned viser, at vores danske virksomheder er godt rustet til virtuelt arbejde, og over halvdelen har en høj eller meget høj digitaliseringsgrad.

Vi er samlet nogle af de bedste i verden til at bruge den moderne teknologi – blandt de mest avancerede digitale forbrugere og virksomheder i verden. Vi tager de digitale muligheder til os, og det er blandt andet dét, der har gjort, at vi i så høj grad har kunnet holde samfundet i gang under coronakrisen.

Det er et udgangspunkt, vi skal holde fast i og udvikle os videre fra.

Derfor har vi i denne uge sendt gode råd til kommunerne om, hvordan de kan komme styrket gennem krisen ved at satse på de teknologiske muligheder i lokalsamfundet.

Derfor har vi siden årsskiftet i DI’s digitaliseringsindsats arbejdet målrettet for at sprede tips og tricks, samarbejdsmuligheder og netværk mellem store og små virksomheder, så vi kan få flere af vores virksomheder til at vinde fremtiden med tech der tæller.

Derfor vil vi begynde vores digitale Danmarksturné, hvor folkehøringer om Danmarks digitale fremtid skal give genlyd i hele landet, og vi sammen skal tage dialogen om, hvilket digitalt samfund vi gerne vil.  

Tiden er ikke til at tøve, selvom udfordringerne mange steder er uoverstigelige. Tiden er til at tage alt godt fra den digitale værktøjskasse og fx energieffektivisere produktionen, løfte kvaliteten af digitale services målrettet vores kunder eller borgere, frigive mere tid til varme hænder, finde helt nye digitale forretningsmuligheder, så vi står stærkere i nye krisetider.

Tiden er til at styrke dansk erhvervsliv og velfærdssamfundet med investeringer i værdiskabende digital omstilling. Det er opskriften på et velfærdssamfund i vækst og balance.

Gode råd til kommunerne

·        Fastsæt politiske målsætninger for digital værdiskabelse i kommunen

·        Sørg for digital infrastruktur i hele kommunen

·        Nye digitale tjenester som IoT og 5G kan hjælpes frem i kommunerne

·        Fortsæt eller fremryk planlagte digitaliseringsprojekter

·        Styrk det nære sundhedsvæsen med digitale løsninger

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold