13.08.20 DI Digital Nyheder

Digital eksport er en del af genstarten

Regeringen og en række af Folketingets partier har besluttet, at afsætte 500 mio. kr. i 2020 til en samlet eksportpakke, som skal hjælpe med genopretningen af centrale brancher i det danske erhvervsliv efter COVID19. Det er vigtigt, at alle idéer og forslag til genstarten bliver hørt, også de digitale og teknologiske løsninger.

Eksportpakken skal forhandles på baggrund af forslag fra otte genstartteams som nedsættes for udvalgte eksportsektorer, der enten er særligt hårdt ramte af COVID-19 eller udgør danske styrkepositioner.

Således er der nedsat genstartteams på følgende områder:

  • Fødevaresektoren
  • Det Blå Danmark
  • Produktionsvirksomheder og grøn teknologi
  • Mode og tekstil
  • Life Science og biotek
  • Små- og mellemstore virksomheder
  • Turisme og oplevelsesøkonomien
  • Luftfart

For alle teams gælder, at de skal belyse omfanget og karakteren af de aktuelle udfordringer samt identificere løsninger og muligheder for at øge markedsandele i lyset af COVID-19.

DI Digitals medlemmer leverer og udvikler løsninger indenfor alle områderne – fra fremtidens fødevareproduktion med løsninger gennem vertical farming, til grøn klimateknologi, sundhedsteknologi, digitale velfærds- og egovløsninger og e-handels- og administrationsløsninger til små- og mellemstore virksomheder.

Det er tid, at alle idéer og forslag til, hvordan vi genstarter dansk eksport – også af digitale og teknologiske løsninger – kommer på bordet.

Løsninger som ikke bare kan eksporteres til glæde for vores virksomheder, men som også rummer svar på nogle af de store udfordringer, som verdensmålene adresserer og alle lande tumler med.

I forbindelse med det forestående arbejde i regeringens genstartsteams vil vi gerne bede om jeres input, tanker og forslag til initiativer, som med fordel kan indgå i processen.

Hvordan og med hvilke initiativer kan vi bedst bidrage til at understøtte dansk tech-eksport under COVID-19 og samtidig sikre, at den danske techbranche får de mest optimale rammer i de kommende år?

Skriv til konst. branchedirektør for DI Digital Christian Hannibal (chhn@di.dk) eller chefkonsulent Mette Smith Thastum (mest@di.dk).

Vi glæder os til at høre fra jer!

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold