(Billederettigheder: Getty Images)

03.09.20 DI Digital Nyheder

Erhvervslivet bruger avanceret teknologi i stor stil

Danske virksomheder har fuldt fart på med at bruge de nyeste teknologiske værktøjer til at sætte skub i forretningen, viser dagens nye tal fra Danmarks Statistik.

- Det er en glædelig udvikling, at over halvdelen (54 pct.) af alle virksomheder bruger mindst en form for avanceret teknologi. Vi har brug for, at flere bruger big data, IoT og andre avancerede teknologier, hvis vi f.eks. skal udvikle fremtidens velfærds- og klimaløsninger, der skal hjælpe os i mål med bl.a. vores høje grønne ambitioner, siger Hannibal.

Internet of Things var et ukendt ord for mange for bare fem år siden. I dag bruger 23 pct. af alle virksomheder IoT. Det fremgår af dagens nye tal fra Danmarks Statistik om anvendelsen af IT i danske virksomheder.

Teknologien anvendes i alle brancher, da den kan bruges til alt fra energioptimering over forbedring af kundeservice til overvågning af kørsel. 11 pct. af virksomhederne brugte for eksempel intelligente sensorer til overvågning af køretøjers kørsel eller vedligeholdelsesbehov, og 10 pct. af virksomhederne brugte intelligente termostater, intelligent belysning eller trådløse målere til at optimere indeklima og energiforbrug.

-Vi har brug for at få volumen op på de her teknologier. Når vi ser teknologier som IoT og Big Data blive en naturlig del af mange forskellige brancher, kan vi kun ønske os endnu mere skub på den udvikling. Teknologierne er klar, og der er også store forretningsmuligheder for den lille halvdel af danske virksomheder, som i dag ikke bruger avancerede teknologier, siger Christian Hannibal, Digitaliseringspolitisk chef DI.

Det er afgørende for Danmarks fremtidige vækst, at vi er med fremme i feltet, når det gælder avancerede teknologier. Teknologien til et 5G netværk, som kan give hurtigt internet til de mange forbudne enheder, er klar, og i EU arbejder vi på højtryk for at sætte de rigtige rammer for brug af data i erhvervslivet.

Bygge og anlægssektoren er den branche, der har allerbedst fat i IoT, idet 29 pct. anvender teknologien samtidig er satellitbaserede tjenester udbredt til over en tredjedel af branchen. Det er et eksempel på, at en branche, der måske ikke altid har haft ry for at være digital frontrunner har fået godt fat i de avancerede teknologier.  

Den enkelte virksomhed kan dog godt have brug for en hjælpende hånd til at tage det næste digitale skridt. DI’s digitaliseringsindsats Tech der Tæller tilbyder derfor medlemmerne alt fra ambitiøse træningsprogram for topledere, en AI Garage med viden om kunstig intelligens til den enkelte virksomhed samt et IoT roadshow, der sætter spot på mulighederne inden for IoT og 5G.

Ida Kragh-Vodstrup
Skrevet af:

Ida Kragh-Vodstrup

Relateret indhold