FOTO: Gettyimages

29.10.21 DI Digital Nyheder

DI Digital: Danske virksomheder i top med digitalisering

Nye tal fra Eurostat viser, at Danmark er helt i top med digitalisering i erhvervslivet.

De nye tal viser, at andelen af danske virksomheder, der har en høj grad af digitalisering, er den højeste I Europa. 5 procent af de danske virksomheder har en høj grad af digitaliering. Det er det højeste I Europa. Finland ligger på siden af Danmark, skarpt forfulgt af Belgien. 

- Det er glædeligt, endnu engang at få bekræftet, at de danske virksomheder har godt gang i digitaliseringen og ikke mindst den avancerede digitale omstilling. Det er vigtigt for konkurrenceevnen, at vi forstår at udnytte de nye avancerede digitale løsninger, siger branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg, DI Digital, som er DI’s branchefællesskab for landets it, tele og elektronikvirksomheder.

- Men tallene viser også, at det fortsat er over halvdelen af de danske virksomheder, som ikke er helt med. Der er derfor et meget stort potentiale for Danmark, hvis den del af virksomhederne også kommer med på digitaliseringen .

- Vi håber på at se en ambitiøs plan fra regeringen i forhold til at udmønte arbejdet i regeringens Digitaliseringspartnerskab. Fra DI’s side er vi dybt engagerede i at løfte vores del af opgaven og være med til at digitalisere de danske virksomheder endnu mere, siger Rikke Hougaard Zeberg.

Joachim Nørgaard Strikert

Joachim Nørgaard Strikert

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4844
  • Mobil +45 2337 9259
  • E-mail jons@di.dk

Relateret indhold