04.11.21 DI Digital Nyheder

DI deltager i nyt AI-projekt for SMV’er

DI er blevet erhvervspartner i AI Denmark, et projekt som tilbyder skræddersyede forløb til 120 små og mellemstore virksomheder (5-500 ansatte) – hovedsageligt fra fremstillings- og serviceindustrien – der skal hjælpe dem med at omsætte data til konkret værdi og et konkurrencemæssigt forspring.

Et stigende antal danske virksomheder indsamler og bruger data, som led i at drive deres forretning. Datadrevne virksomheder anvender data som en naturlig del af deres forretningsgrundlag: Fx data om kunder, data der samles via produkter, deres økonomisystem, i deres produktion – data, som virksomhederne kan handle på for at forbedre produkt, dele af forretningen og/eller automatisere processer.     
 
Imidlertid er det i øjeblikket kun 7 % af de mellemstore produktionsvirksomheder, der anvender maskinlæring eller kunstig intelligens. Dette skyldes dog ikke teknologiens begrænsninger men højere grad organisatoriske udfordringer.  
  
Dataudnyttelse og udnyttelse af computerkraft, herunder AI, er allerede i dag et vigtigt konkurrenceparameter. Men selvom der er enighed om, at virksomheder skal blive bedre til at udnytte ny teknologi som AI, er mange danske SMV’er stadig langt fra at udnytte data til at skabe vækst – eksempelvis til at understøtte deres eksisterende forretningsprocesser samt til at udvikle nye produkter og services.   
  
I en travl hverdag med daglige driftsopgaver kan det være svært at finde ud af, hvordan man skal gribe teknologien an og få viden nok om AI-potentialerne for derigennem at udnytte de muligheder, som ligger i strategisk udnyttelse af AI. Valg af teknologi og strategi kan være uoverskuelig. Dette med risiko for at vælge forkert retning fra start og dermed vælge alternativet; at gøre ingenting.  

 
Om projektet: 
AI Denmark har nu åbent for ansøgninger til de næste hold af virksomheder, der har et udviklingspotentiale eller en problemstilling, de gerne vil bruge AI og data til at håndtere. Hold 3 starter i februar 2022, og vi skal modtage din virksomheds ansøgning via skemaet her. Pladserne på de to hold fordeles efter først-til-mølle-princippet – så ansøg gerne hurtigst muligt.   
 
Som deltagende virksomhed får I 1:1-sparring og rådgivning om AI (anvendelse af AI-værktøjer, udvikling, implementering, netværk) via et skræddersyet forløb, som passer til jeres virksomheds specifikke behov. I får også mulighed for at deltage i konkurrencen om Danish AI Award.  
 
For at få det fulde udbytte af forløbet skal du deltage aktivt i forløbet – hvilket bl.a. indebærer, at du møder op til de 3 fastsatte hold-arrangementer (et opstartsarrangement, et midtvejsarrangement og et afslutningsarrangement), da en del af værdien i forløbet er den sparring med andre virksomheder i samme situation, som du bl.a. kan få via disse events.  
 
Projektet er finansieret af Industriens Fond med 34,5 mio. kr. og løber over tre år. Du kan læse mere om det skræddersyede forløb og tilmelde dig her.
    

Sofia Boskovic
Skrevet af:

Sofia Boskovic

Morten Rosted Vang

Morten Rosted Vang

Fagleder, Digital ansvarlighed og cybersikkerhed

  • Direkte +45 3377 4707
  • Mobil +45 2291 5081
  • E-mail morv@di.dk

Relateret indhold