11.11.21 DI Digital Nyheder

Digital Europe programmet sætter gang i støttemidler

EU kommissionen har i dag lanceret, at de har vedtaget tre arbejdsprogrammer for at sætte skub i Digital Europe programmet

Kommissionen vil investere tæt på 2 mia. EUR i de tre udvalgte arbejdsprogrammer, som er:

-          Kunstig intelligens, cloud og dataspaces, kvantekommunikationsinfrastruktur, med et budget på 1,38 mia. EUR indtil udgangen af 2022.

-          Cybersikkerhed med et budget på 269 mio. EUR indtil udgangen af 2022.

-          Opsætningen og driften af European Digital Innovation Hubs med et budget på 329 mio. EUR til udgangen af 2023.

De næste skridt

De første indkaldelser til Digital Europe programmet vil blive offentliggjort i slutningen af november, og flere offentliggøres i 2022.

Arbejdsprogrammerne vil hovedsageligt blive implementeret gennem tilskud og indkøb. Ligger du inde med en god idé eller mangler tilskud til et projekt, som du tænker kunne give værdi til ét eller flere af arbejdsprogrammerne, så er det nu, du skal slå til.

Baggrund

Digital Europe programmet er det første finansieringsprogram i EU, der fokuserer på at bringe digital teknologi til virksomheder og borgere. Med et planlagt samlet budget på 7,5 mia. EUR (i løbende priser) over 7 år vil det fremskynde det økonomiske opsving og forme den digitale transformation af Europas samfund og økonomi, hvilket især vil bringe fordele for små og mellemstore virksomheder.

Læs mere om programmet og få hjælp til, hvad du skal gøre her.

Morten Kristiansen

Morten Kristiansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4808
  • Mobil +45 2437 0173
  • E-mail mokr@di.dk

Relateret indhold