Billederettigheder: GettyImages

10.11.21 DI Digital Nyheder

Få del i eksportmuligheder på digitaliseringsområdet i Central- og Østeuropa

Udenrigsministeriet har lanceret en ny rapport om eksportmulighederne på digitaliseringsområdet i Tjekkiet, Ungarn, Polen og Ukraine. Dansk Industri har indgået i et samarbejde med Udenrigsminsitriet, hvor vi formidler, hvordan din virksomhed har mulighed for at komme i spil til digitale investeringer.

Digitalisering af den offentlige sektor står højt på agendaen i Central- og Østeuropa. Den nyligt lancerede rapport fra UM sætter spot på, hvordan en af de primære opgaver for Tjekkiet, Ungarn, Polen og Ukraine de kommende år er at styrke borgernes digitale færdigheder samt at øge tilliden til offentlige digitale tjenester.

Landende lægger op til massive investeringer i 5G netværk samt at skabe økosystemer for fremtidens teknologier som IoT, AI eller blockchain. Landende har desuden ambitiøse planer inden for investeringer i HealthTech- og EdTech.

Her kan danske løsninger komme i spil. Danske digitale virksomheder er netop kendt for deres ekspertise med digitale tjenester i den offentlige sektor. Læs rapporten her under 'Digitalisering' og bliv klædt på til, hvordan du kommer i gang, og hvad du skal være særligt opmærksom på som fx lokale udbudslove og lokal digital forvaltning. 

I tråd med denne dagsorden, har DI og UM indgået i et samarbejde, hvor vi præsenterer mulighederne, som netop din virksomhed har for at komme i spil som leverandør til de mange kommende eksportmuligheder med EU's genopretningsplan. Genopretningsfonden har med 150 mia. euro afsat alene til digitaliseringsdagsordnen, skabt en stor efterspørgsel i EU medlemsstaterne efter digitale løsninger.

De første investeringer udmøntes i efteråret 2021. Det er derfor vigtigt at begynde forberedelserne allerede nu, hvis din virksomhed vil have del i eksportordre fra EU's genopretningsplan. Du kan læse om det her.

Hvis du vil blive endnu klogere, afholder DI Digital d. 10. december kl. 13-16 en eksportworkshop i Industriens Hus. Her kan du kan stille spørgsmål, høre om andres erfaringer og hvilke initiativer, der er sat i værk for at hjælpe danske virksomhederne på eksportmarkederne.

 

Stine Nørgaard Christensen
Skrevet af:

Stine Nørgaard Christensen

Relateret indhold