06.12.21 DI Digital Nyheder

Virksomhedsportræt: Fresh.Land

Julen er de madglades tid! Uanset om man er til en traditionel jul eller en mere plantebaseret en af slagsen, så er maden forbundet med stor nydelse for ganen, når den er lavet på ordentlige råvarer. Det er præcis det koncept, vores medlem Fresh.Land står bag.

Fresh.Land leverer årstidens friske råvarer i sæson, direkte fra lokale og regionale farmere. Ved at skære mellemled, lagerhoteller og modningskamre fra, er forbrugeren sikret naturens friske råvarer på julebordet. I 2020 voksede Fresh.Land 13 gange i B2C og omsatte for 40 mio. I anledningen har vi stillet Fresh.Lands CEO Mathilde K. Jakobsen nogle spørgsmål. 

Om Fresh.Land

Vejen fra jord til bord kan være lang. Nogle gange kan det tage måneder, fra en frugt bliver plukket eller en grøntsag hevet op af jorden, og til den havner på din tallerken. Hos Fresh.Land forkortes denne rejse, så råvarerne ankommer til forbrugerens hoveddør så friske som overhovedet muligt. Kølelagre, overfladebehandling og modningskamre er overflødiggjort ved direkte at forbinde farmer og forbruger. Samtidig er det et effektivt værktøj mod madspild, da de på denne måde kan matche høst med efterspørgsel. Udover Danmark tilbyder Freshl.Land levering af frisk frugt og grønt i Sverige, Tyskland og Holland.

Hvad optager jer især op til jul?

I juletiden og i månederne op til har vores tanker kredset om, hvordan vi bedst kan forkæle vores kunder med det bedste af, hvad julemarkerne har at byde på rundt omkring hos vores farmere. For imens markerne i Danmark primært tilbyder grøntsager og kål, er citrussæsonen i fuld gang i Andalusien og Valencia. Og hvad sender en i bedre julestemning end den skønne duft, som spreder sig, når man skræller en appelsin eller klementin?

Selvom appelsiner kan høstes det meste af året, forbindes deaf mange stadig med julen. Appelsinen kom først til Danmark i slutningen af 1800-tallet og var i mange år en udsøgt luksusvare, som endda kunne gives som julegave.

Selvom appelsiner ikke anses som en luksusvare i dag, synes vi stadig, at folk fortjener de mest luksuriøse appelsiner, vi kan finde. Vi har derfor sammensat tre forskellige julekasser med alle de bedste appelsiner og andre juleråvarer. Her er både den danske julekasse, som indeholder alt hvad man skal bruge til at få julemiddagen i hus, lige fra kartofler til løg og naturligvis rødkål. Der er også to spanske julekasser fyldt med nyhøstede citrusfrugter, avocadoer, mandler og meget mere. Har man svært ved at vælge, kan manslå sig sammen med venner, familie eller naboer og dele kasserne imellem sig.

Vores julekasser findes sammen med vores mange andre kasser med friskhøstet frugt og grønt på vores hjemmeside fresh.land.

Vi høster vores varer på bestilling, så hvis man vil have lækre og friskhøstede varer på sit julebord, skal de bestilles senest onsdag den 15. december inden kl. 24,  og så får man sin levering den 21.-22. december.

FOTO: Fresh.Land

Hvad ser I som jeres største mulighed og største udfordring i de kommende år?

Vi vil gerne være et fyrtårn inden for fødevareindustrien og gå forrest i den grønne omstilling ved direkte at forbinde millioner af farmere og forbrugere. Igennem vores innovative digitale platform vil vi ultimativt gerne skalere til flere markeder for at styrke Europas position inden for både cleantech og agribusiness. I begyndelsen af det nye år introducerer Fresh.Land konceptet i Norge, hvilket vi ser meget frem til.

Vi håber at kunne ændre folks tankegang om den mad, vi spiser, så vi om 10 år kan se tilbage på i dag og tænke “Hvordan kunne jeg finde på at spise det?!”. At ændre den sociale konstruktion, der er omkring vores fødevareindustri, er ikke en nem opgave, og det vil tage lang tid, men vi er ikke i tvivl om, at det er muligt. For friskhed gør en forskel; også for smagen. Selvom man ikke nødvendigvis kan se på en frugt eller en grøntsag, om den er friskhøstet, så lover vi, at man kan smage det. Prøv selv!

FOTO: Fresh.Land

Relateret indhold