25.02.21 DI Digital Nyheder

EU's digitale genopretningspakke – nu melder de forskellige lande ud

EU’s corona-støtte på svimlende 312 mia. euro begynder at blive brugt fra foråret 2021 i alle EU-lande.

DI Digital har tidligere spurgt til vores medlemmers interesser i de forskellige lande. Nu begynder de forskellige lande at melde ud, hvordan de har tænkt sig at anvende midlerne på det digitale område. 20 % af midlerne skal anvendes på det digitale område – og vi kan se, at det passer utroligt godt til rigtigt mange af løsningerne hos vores medlemmer.

Er din virksomhed interesseret i at eksportere mere til andre EU-lande, så skal du følge med i denne proces.

Konkret vil DI Digital matche de medlemmer, som har interesser i konkrete EU-lande med Danmarks respektive ambassader. Ambassaderne kan planlægge initiativer i de pågældende lande, fx konferencer, delegationer mv. Og endnu vigtigere kan de holde øje med de mange offentlige udbud, der kommer – men de skal have hjælp til at finde ud af hvad de skal holde øje med.

Vi har allerede fået input fra en række medlemmer til, hvor I har interesser. Hvis flere medlemmer er interesseret så udfyld blot nedenstående skema, hvor I angiver hvilke lande I er interesserede i, og en kontaktadresse. Så sørger vi for at forbinde jer med ambassaderne lokalt.

disse slides kan I se prioriteterne for de lande, som står til at modtage flest midler fra genopretningspakken – Frankrig, Italien, Spanien, Portugal, Ungarn, Tjekkiet og Polen. Det er et gigantisk eksportmarked for danske techløsninger der åbner sig, og måske er der tale om lande I ikke normalt ville gå efter, men der er tale om en ekstraordinær situation med rekordmange midler afsat til offentlige udbud.

I kan tilkendegive jeres interesse for konkrete eksportmarkeder her.

Vi skal nok holde jer opdateret om processen. Du kan læse mere om samarbejdet med udenrigsministeriet om genopretningsmidlerne her

Relateret