16.02.21 DI Digital Nyheder

Hjælp de unge med at vælge en IT-uddannelse

Verden har brug for digitale løsninger, der kan skabe de nødvendige forandringer for at redde klimaet og udvikle fremtidens samfund. I fremtiden er der derfor behov for flere it-specialister, og lige nu er der højsæson for valg af uddannelsesretning.

Digitale redskaber og dygtige it-professionelle åbner døren til fremtidens arbejdsmarked. En fjerdedel af alle organisationer kan ikke få dækket deres digitale kompetencebehov (Digital Dogme, 2020), og 8 ud af 10 virksomheder peger på, at evnen til at anvende teknologi bliver en vigtigere kompetence de næste 5 – 10 år. (DST Survey, Danmarks Statistik for Udvalg om bedre universitetsuddannelser, 2017)

For DI Digital er det en mærkesag, at flere unge vælger en uddannelse inden for it. Projektet Future People, er et samarbejde mellem alle universiteterne om at inspirere flere unge til at vælge en it-uddannelse på universitetet. Derfor har Future People samlet en oversigt over universiteternes it-uddannelser, hvilket især kan være nyttigt, fordi der netop på dette område er kommet en del nye uddannelser til gennem de seneste år. På deres hjemmeside præsenterer Future People desuden nogle portrætter af studerende, der har valgt en it-uddannelse, som man kan lade sig inspirere af.

I en tid, hvor store dele af landet er lukket ned, slår universiteterne dørene op og giver mulighed for, at studerende kan blive klogere på universiteternes uddannelser, heriblandt it-uddannelserne, til deres ’Åbent hus’-arrangementer. Det hele er virtuelt, og du finder oversigten af arrangementerne her.

Hvis du kender nogle unge mennesker, som skal til at vælge studieretning, så gør dem en tjeneste og del denne artikel med dem, så de eventuelt kan blive inspireret til at vælge en uddannelsesretning inden for it og under alle omstændigheder træffe et kvalificeret valg til gavn for dem selv og for samfundet.

Stefan Roy Friis Frederiksen
Skrevet af:

Stefan Roy Friis Frederiksen