16.07.21 DI Digital Nyheder

Truslen fra cyberkriminalitet og cyberspionage vurderes fortsat at være meget høj, det skriver Center for Cybersikkerhed i deres nyeste trusselsvurdering.

Danmarks trussel for cyberkriminalitet og cyberspionage er stadigvæk meget høj, og således er vurderingerne uændrede i forhold til 2020.

Udover at truslen for cyberkriminalitet og cyberspionage er vurderet meget høj, vurderer Center for Cybersikkerhed også at truslen for destruktive cyberangreb og cyberaktivisme er lav og at truslen fra cyberterror er ingen.

Til trods for at vurderingerne af de forskellige område forbliver uændrede i forhold til 2020, skal det dog bemærkes, at truslen kommer til udtryk forskelligt fra år til år.

Det vurderes blandt andet, at cyberkriminelle har taget nye metoder i brug, som potentielt giver større omkostninger end førhen. Derudover har coronapandemien medført, at mange arbejdspladser har hjemsendt deres medarbejdere, hvilket udsætter organisationens it-sikkerhed på en anden og anderledes måde end tidligere.

Ikke desto mindre er øget brug af cybersikkerhed hos organisationer og virksomheder fortsat med til at sikre og forebygge mod alvorlige cyberangreb.

Download

Du kan downloade den nyeste trusselsvurdering for Danmark HER.

Ingen Logs – Intet indbrud

Udover den nyeste trusselsvurdering fra Center for Cybersikkerhed, har de også udgivet en ny undersøgelsesrapport: Ingen Logs– Intet indbrud. 

I deres rapport ’Ingen Logs – Intet indbrud’ konkluderes det, at manglende logs hos myndigheder og virksomheder har stor betydning for, at cyberangreb kan undersøges og afhjælpes. I yderste konsekvens kan det betyde, at man må opgive at undersøge et cyberangreb og finde ud af, hvad der er sket, fordi der er for få data til rådighed.

Rapporten viser desværre,  at langt størstedelen af de operative sager, hvor Center for Cybersikkerhed er involveret i at analysere mulige cyberangreb, er der ufuldstændige logs fra de systemer, der undersøges.

I deres nyeste rapport fremlægger Center for Cybersikkerhed, hvordan kvaliteten af logs hos den pågældende myndighed har direkte betydning for, hvor langt de kan nå i deres undersøgelser af cyberangreb.

I deres rapport lister de blandt andet fem grunde til, hvorfor logning er en god investering:

  1. Logs danner basis for at undersøge et cyberangreb
  2. Logs giver mulighed for at kende omfanget af cyberangreb
  3. Gode log betyder mindre nedetid i forbindelse med cyberangreb
  4. Lagerplads til opbevaring af logs er billigt
  5. Viden om normalbilledet i netværket giver bedre mulighed for at reagere, når der sker noget uventet

*Kilde: Center for Cybersikkerhed

Ingens logs - Intet indbrud

Hent den fulde rapport ”Ingen logs – Intet indbrud” HER.  

Morten Rosted Vang

Morten Rosted Vang

Fagleder, Digital ansvarlighed og cybersikkerhed

  • Direkte +45 3377 4707
  • Mobil +45 2291 5081
  • E-mail morv@di.dk

Relateret indhold