FOTO: Signit.dk

03.11.22 DI Digital Nyheder

Opnå en øget grad af sikkerhed, når du handler med virksomheder i udlandet

Er underskriften fra den udenlandske statsborger, som er bestyrelsesmedlem i din virksomhed, gyldig i forhold til krav fra Erhvervsstyrelsen? SignIt’s seneste opdatering sikrer, at du kan nyde en øget grad af sikkerhed, når du modtager underskrifter fra udenlandske statsborgere samt handler med virksomheder i udlandet.

Gennem flere år har vi brugt passet som et gyldigt billede-ID til b.la. at krydse landegrænser og på udenlandsophold. Nu kan du med SignIt’s seneste opdatering også bruge det til at underskrive aftaler og dokumenter.

Hvem er Signit?

Signit har skabt et system, hvor du både personligt og i din virksomhed kan benytte nutidens og fremtidens digitale muligheder til at skabe merværdi. Grundideen hos SignIt er, at vi hjælper både private, offentlige myndigheder og virksomheder med at få fuldt udbytte af mulighederne med NemID, MitID og digitale signaturløsninger.

I Skandinavien er det nemt at bruge digitale ID'er såsom MitID eller BankID; med et simpelt swipe på den tilhørende app, kan vi hurtigt godkende og acceptere aftaler fra vores smartphone. Da de er forbundet med vores CPR-numre, er der tilmed stor onlinesikkerhed og identitetsbeskyttelse ved brugen af online identifikation, hvilket gør dem endnu mere attraktive som identifikationsmiddel.

På verdensplan er der i skrivende stund ikke mange lande, der benytter sig af det digitale ID på grund af utilstrækkelig infrastruktur. SignIt sikrer, at du roligt kan sende en kontrakt til udlandet, og få den underskrevet uden at forholde dig til landets digitale infrastruktur eller eventuelle sikkerhedsrisici og juridiske bekymringer. Med vores pas-løsning kan du bruge digitale signaturer, der er kendetegnet ved, at du ikke fysisk skriver din underskrift på hverken papir eller touchskærm, som du ville gøre med elektroniske underskrifter. I stedet bruger SignIt en kombination af dine personoplysninger, to-faktor-godkendelse og kryptering til at godkende indholdet, underskrive aftalen og validere din identitet Søren Laursen, CEO i Signit.dk
Foto: Signit.dk

Når du bruger et pas til at skrive under, scannes og indlæses passets oplysninger og chip til at bekræfte, at du rent fysisk har passet hos dig. Samtidig bruges ansigtsgenkendelse til at validere din identitet, så ingen andre end passets ejer kan underskrive et givent dokument. SignIt anvender Nets Passport Reader, som anvender de seneste sikkerhedsteknologier for bedst at sikre dig og dine samarbejdspartnere. Derfor kan du nu trygt handle med leverandører og samarbejdspartnere på tværs af landegrænser og nyde en grad af onlinesikkerhed tilsvarende den, du kender fra MitID.

Hvad er forskellen på at underskrive elektronisk vs. digitalt?

Elektronisk signatur, også kaldet eSignatur, er kendetegnet ved, at underskriveren skriver sin fysiske signatur på enheder såsom telefoner, tablets og bærbare computere. Som regel vil du skrive din signatur på enten en touchskærm eller tage et billede af din fysiske underskrift på papir og indsætte den i dokumentet. Det vigtigste er, at elektroniske signaturer er faktiske underskrifter, der elektronisk indsættes i et dokument.

Digitale signaturer derimod, anvender i stedet et certifikatbaseret digitalt ID (NemID og MitID) eller biometrisk aflæsning af pas til at underskrive dokumenter. Som underskriver, skriver du ikke din underskrift på hverken dokumentet eller via en enhed. I stedet bruger du dit NemID, MitID eller pas til at acceptere indholdet og underskrive aftalen.

”Mange virksomheder opnår i dag ikke det fulde udbytte af de digitale muligheder, så de bedre kan effektivisere arbejdsopgaverne og skåne miljøet. Vi oplever, at der er talrige virksomheder derude, som endnu benytter sig af henholdsvis besværlige, ufleksible og manuelle arbejdsprocesser, der ikke udnytter ressourcerne på den mest fordelagtig måde. Medarbejdere bruger derfor tid og ressourcer på relativt tunge opgaver, som de kunne bruge på andet og potentielt mere værdiskabende aktiviteter. Da det samtidig ikke gavner miljøet, har vi sat alle sejl ind på at skabe "det papirløse kontor". – Søren Laursen, CEO i Signit.dk

Læs mere om signit her: Digital underskrift med MitID og NemID - helt enkelt med Signit.dk

Relateret indhold