27.12.22 DI Digital Nyheder

Virksomhedsportræt: Meebook

Der er fart over feltet op til jul. Man skal både sørge for julemad, juletræ, gaver og julecookies. I anledningen af julen, har vi i DI Digital spurgt Jesper Rømer, Partner hos Meebook om, hvad der især optager Meebook i juletiden.

Hvem er Meebook, hvad laver I?

Kort fortalt har vi i Meebook udviklet et stykke software, som hjælper med at skoledagen forløber lettere. Meebook gør det nemmere for lærere at planlægge undervisning og dele viden og forløb med lærere i hele landet, eleverne får overblik over, hvad de skal lave, og forældrene får med meebook et lettilgængeligt indblik i deres børns faglige hverdag.

Ideologisk er vi drevet af, at gerne ville være et af de gode eksempler på, at det offentlige faktisk kan få rigtigt meget for pengene ved at lægge digitalisering ud til virksomheder som vores. Med Meebook vil vi vise, at det er muligt at udvikle og drive stærke digitale værktøjer, som koster en brøkdel af det, som meget software i det offentlige desværre hurtigt løber op i, samtidig med at vi leverer en god service, hvor man som bruger altid kan ringe til os og få svar med det samme.

Mange bliver overraskede over, hvor lidt Meebook koster. For ti år siden lød forventningen, at digitaliseringen på skoleområdet ville koste en milliard kroner. Vi leverer en væsentlig del af softwaren til halvdelen af landets skoler, og vi har en årlig omsætning på 18 mio. kr.

Selvfølgelig skal vi tjene penge. Men vores opgave er ikke at få en så stor bid af kagen som muligt. Vi er sat i verden for at gøre det lettere for offentligt ansatte at udføre deres arbejde endnu bedre. Og hvis man kan folde det koncept ud til endnu flere offentlige områder, så bliver der forhåbentlig bedre råd til flere lærere, sygeplejersker og sygehuse, plejehjem osv.

Hvad optager jer især op til jul?

Vi har rigtig travlt i de her dage. Det er selvfølgelig altid spændende, når der kommer en ny regering, og hvad det får af betydning for skoleområdet. Her er vores opgave hele tiden at tilpasse vores software til de politiske vinde, der blæser, samtidig med at Meebook skal fungere og sikre mest mulig frihed til de enkelte lærere ude på de mange skoler, som benytter os hver dag. 

Det mest krævende er dog, at vi er godt i gang med at bevæge os uden for landets grænser. I Portugal begynder de at benytte meebook på en række internationale privatskoler allerede her før jul, mens en række tyske privatskoler starter op med Meebook efter jul. 

Reelt var det planen, at skolerne først skulle begynde at benytte meebook til foråret. Men tingene er hurtigt faldet i hak, og skolerne vil gerne hurtigt i gang. Så lige nu er vi faktisk foran tidsplanen.

I processen har det overrasket os, hvor skalerbart Meebook er. Gennem ti år er Meebook blevet udviklet i tæt samarbejde med danske lærere og kommuner, så Meebook passer til danske forhold, og til hvad der fra politisk side har været krav om. Alligevel har det været forbavsende let at tilpasse Meebook til internationale skoler.

Hvad er jeres største muligheder og udfordringer i det kommende år?

Med over 13.000 internationale privatskoler er vi lige nu på vej ud på et enormt marked. Her har vi en kæmpe fordel i, at vi kan implementere løsningen online. Så vi behøver hverken at være fysisk til stede på skolerne eller have fysiske kontorer i det enkelte land. Dermed kan vi udvide vores marked fra ét land til hele verden meget hurtigt. 

Udfordringen er, at vi ikke er en traditionel salgsvirksomhed. Så lige nu er vi i fuld gang med at lære, hvordan vi griber salgsarbejdet mest klogt og smart an. Bl.a. har vi indledt et samarbejde med en virksomhed, der er enormt dygtige til leadgenering gennem verificerede emailkampagner. 

Den allerstørste udfordring er faktisk, at hvis vi er dygtige til leadgenerering, kan vi hurtigt løbe tør for mandskab til alle salgsmøderne. Dermed kan det være, at vi skal til at ansætte flere folk. Det er noget af et luksusproblem, men vi er normalt en virksomhed, som går langsomt og sikkert frem, og hvor vi kun ansætter nye medarbejdere, når vi 100% ved, at der er brug for dem.

Fakta

Meebook benyttes af mere end 63.000 undervisere og 500.000 elever i Danmark og resten af verden. Vi dannede Meebook i 2011 ud fra en mission om at lave et digitalt undervisningsværktøj med læring i fokus - ikke it og teknik. Målet er at gøre planlægning af undervisning nemmere, lette fagligt samarbejde, øge videndeling, styrke skole/hjem-samarbejdet, så forældre ikke drukner i informationer, og ikke mindst give elever et bedre overblik over undervisningen. 

Relateret indhold