FOTO: Morten Kristiansen

03.03.22 DI Digital Nyheder

Beretning fra MWC 2022 – om 6G, industri 4.0 og årets buzzword - Metaverse

Mobile World Congress var i år tilbage i god form med 60.000 forhåndstilmeldte deltagere. Det er dermed en meget stor messe, som bragte meget på banen om digital transformation.

DI deltog med en stand sammen med Udenrigsministeriet/Trade Council. Formålet var at give mindre virksomheder muligheder for at deltage på messe som MWC, hvor prisen for at deltage er i den høje ende. Således deltog bl.a. MiWire og Dencrypt og mange flere.

Generelt er meldingen, at der var god interesse for standen og de deltagende danske virksomheder. Det er afdækket i ITWatch, som lavede udførlige artikler om standen bl.a. om selve standen samt om MiWire og DenCrypt.

Årets buzzword var ubetinget Metaverse, mens det egentlige omdrejningspunkt for messen var, hvordan connectivity kunne fremme industriens digitale transformation – industri 4.0. Der var afsat et helt emnespor alene til at dække denne del.

Indtrykket var klart, at blandt de udstillede løsninger med 5G og IoT, så var det industrien, der var målgruppen. Med 5G og IoT kan man koble robotter, AI, VR/AR mv. sammen og rent faktisk levere helt nye digitale produktionsfaciliteter. Morten Kristiansen, Fagleder, Telepolitik

FOTO: Morten Kristiansen

Med 5G og IoT kan man koble robotter, AI, VR/AR mv. sammen og rent faktisk levere helt nye digitale produktionsfaciliteter. Der var bl.a. et eksempel fra Accenture om AI-kontrollerede robotter, der baseret på sensorer og 5G kunne glasere keramik. En proces der normal er tung, kræver betydeligt håndelag og ikke mindst indebærer et udfordret arbejdsmiljø for mennesker.  I DI Digital vil vi arbejde på at arrangere en delegation til næste års MWC med fokus på netop dette emne.

Og så var der naturligvis også nyt om 6G. EU-Kommissionen brugte MWC2022 som afsæt for at præsentere deres 6G-program, som for nu og frem mod 2030 skal realisere EU’s satsning på 6G. Og hvad er 6G? Udover at kunne overføre mere data endnu hurtigere og med svartider i omegnen af nanosekunder, så blev der givet en række bud på, hvad 6G skal hjælpe med at kunne levere. Fx skabe en digital twin af næsten hvad som helst i den fysiske verden, og som herefter kan tilgås via fx VR/AR og dermed give en mere intuitiv adgang til den digitale kopi, der nu er skabt – eller Metaverse, om man vil, for nu at blive i årets buzzword.

Nyhederne var naturligvis mange flere, men her skal der alene afsluttes med budskabet fra denne artikel: Dansk Industri vil vende tilbage med større stand på mobilmessen i 2023

Morten Kristiansen
Skrevet af:

Morten Kristiansen

Relateret indhold