31.05.22 DI Digital Nyheder

Danske virksomheder kan få MitID Erhverv fra oktober 2022

Over 3 millioner danskere har fået oprettet sig i MitID - og nu er det virksomhedernes tur.

MitID Erhverv erstatter NemID medarbejdersignatur og rulles nu ud til de danske virksomheder fra oktober 2022 og frem mod juni 2023. 

Med MitID får virksomhederne en ny løsning, der giver dem en endnu bedre sikkerhed ved log-in både på private og offentlige selvbetjeningsløsninger. Den nye løsning gør det også nemmere for virksomhederne at oprette deres medarbejdere, samt mere fleksibelt for medarbejderne, når de skal logge på.

Udrulning fra oktober 2022

Overgangen kommer til at ske løbende fra oktober af i år, og du får som virksomhed besked, når det er din tur til at flytter over til MtID Erhverv. 

De store virksomheder og offentlige myndigheder kan overgå til MitID Erhverv i starten af 2023. De får tilbudt en særlig løsning, hvor de kan masseoprette deres medarbejdersignaturer eller etablere en såkaldt lokal IdP, hvor medarbejdernes digitale identiteter oprettes og administreres lokalt i egne systemer.

Alle får direkte besked, når de skal flytte til MitID Erhverv. NemID medarbejdersignatur vil fortsat fungere frem til 30. juni 2023.

Forbered dig allerede nu

Du kan allerede nu forberede dig til at overgå til MitID Erhverv ved at rydde op i nuværende administratorer og medarbejdersignatur, så du ikke får autooverflyttet nogen, der ikke skal med. Læs mere om, hvordan du forbereder dig her

Hvad sker hvornår?

  • MitID Erhverv rulles løbende ud til virksomhederne fra oktober 2022. Inden da bliver løsningen testet i en pilotfase.
  • Virksomheder og foreninger med færre end fire medarbejdersignaturer inviteres først.
  • De største virksomheder og myndigheder inviteres i starten af 2023. De får tilbudt en særlig løsning, som muliggør masseoverflytning og lokal IdP.
  • Den 30. juni 2023 udfases NemID medarbejdersignatur. På det tidspunkt skal alle virksomheder, foreninger og myndigheder være overflyttet til MitID Erhverv, med mindre de kan bruge MitID privat til erhverv

Læs mere om overgangen til MitID Erhverv her.

Mette Smith Thastum

Mette Smith Thastum

Fagleder for digitalisering og offentligt privat samarbejde

  • Direkte +45 3377 4592
  • Mobil +45 3024 0644
  • E-mail mest@di.dk

Relateret indhold