12.06.22 DI Digital Nyheder

Hvad må dine data bruges til?

Hvad end vi foretager os, genereres der hele tiden data om os. Om det er, når vi kører bil, går til tandlægen, shopper online osv. Data om os er over det hele, og derfor bør vi forholde os aktivt og bevidst til, hvordan vi ønsker at data om os bliver brugt både nu og i fremtiden.

Nogle er mere bekymrede for at afgive sine data, hvor andre har mere ro i maven over det. Tvivlen om, hvad vores data bruges til, sidder dog i mange.

Der er ingen tvivl om, at vores data kan anvendes nyttigt i mange sammenhænge og vil være en vigtig del af udviklingen af vores samfund . F.eks. til at gøre behandlingen mere effektiv og bedre i sundhedssektoren eller til at løse klimaproblemerne. Fordelene er tydelige, og for at vi skal kunne løse samtidige og fremtidige problemer, skal vi også forholde os til de usikkerheder og udfordringer, som dataanvendelse også kan skabe, så : Hvad må vores data bruges til, og hvor går grænsen?

Derfor vil  vi på Folkemødet 2022 diskutere grænserne for brug af data i en paneldebat med titlen: Fra ”Big Data” til ”Good Data”, fredag d. 17. juni 14.45-15.30.

Nana Bule adm. direktør i Microsoft, Katarina Ammitzbøll IT-ordfører hos De Konservative, Mette Fjordside vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk, Martin Præstegaard viceadministrerende direktør i Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) og Rikke Hougaard Zeberg branchedirektør i DI Digital udgør panelet, hvor Morten Resen Founder og CEO af GoLittle, samt tidligere TV2 vært, er vært på arrangementet.

Er du nysgerrig på, hvilken datatype du er? Tag vores test her, og find ud af det: Datatyper, DI Digital | Dansk Industri (leadfamly.com)

Du kan se resten af DI's arrangementer på Folkemødet her: DI på Folkemødet 2022 - Dansk Industri

 

Cecilie Bjørk Thomsen

Cecilie Bjørk Thomsen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3614
  • Mobil +45 2628 4568
  • E-mail cebt@di.dk

Relateret indhold