12.06.22 DI Digital Nyheder

Hvor er de kvindelige tech foundere?

I den digitale branche er vi meget optaget af at skabe større diversitet i branchen for at sikre større mangfoldighed blandt dem, der udvikler fremtidens digitale løsninger, som får større og større betydning for vores samfund.

Selvom vi gennem de senere år har kunne se en glædelige stigning i antallet af kvindelige ansøgere til it-udannelserne, er det dog desværre fortsat for få kvinder, der vælger et arbejdsliv inden for it.

Og når vi ser på nystartede virksomheder blandt DI Digitals medlemmer, oplever vi en markant overvægt af mandlige grundlæggere.

I DI Digital vil vi gerne være med til at skubbe på for at få flere kvinder til at skabe eller medskabe fremtidens tech startups, da det vil kunne medvirke til at skabe mere diversitet i branchen og forhåbentlig også bedre digitale løsninger. Derfor stiller vi på Folkemødet sammen med en række kompetente paneldeltagere spørgsmålet ” Hvor er de kvindelige tech foundere?” for at finde løsninger på, hvordan får vi flere kvinder til at starte fremtidens tech startups.

Kvinder grundlægger ca. 1 ud af 5 virksomheder i Danmark. Men det er særligt, når man ser på adgangen til den kapital, der er så afgørende for iværksætterne, at ubalancen springer i øjnene.

I 2021 modtog kvindelige iværksættere kun 1,5% af midlerne til deres startup virksomhed, mens mandlige iværksættere modtog 91,7% af midler, der går til iværksætteri. Kønsblandede founding teams modtog 6,9%.

Selvom problemet er blevet fremhævet de seneste år, er der dog fortsat ikke sket den store udvikling på området .

For med for lidt funding er det stort set umuligt for danske kvindelige iværksættere og de kønsblandede funding teams at opnå succes med deres tech-eventyr. Hvis vi ikke gør op med ubalancen mellem kønnene, går tech-industrien glip af et stort potentiale og talent, der kan skabe stor værdi for vores samfund.

Hvis ikke vi står med åbne arme overfor diversitet går vi glip af talent

Når vi ikke lykkes med mangfoldighed og diversitet, går det udover vores kreativitet, innovation og konkurrenceevne. Det er gennem forskellige erfaringer, baggrunde og køn, at vi opnår de bedste ideer og produkter. Det gælder også inden for innovation og udvikling af teknologiske løsninger, siger Rikke Hourgaard Zeberg, branchedirektør i DI Digital.

Hvad mangler der? Vi mangler konkrete løsninger. Og den vil vi i DI Digital meget gerne være med til at finde. Derfor har vi stablet en debat på benene på Folkemødet 2022, hvor vi vil sætte fokus på problematikken om manglende kvindelige iværksættere og stiller spørgsmålet: Hvordan får vi flere kvinder til at starte fremtidens tech startups?

Branchedirektør i DI Digital Rikke Hougaard Zeberg modererer en debat om diversitet i tech, hvor du kan høre founder Le Gammeltoft, tidligere direketør i Heartbeats, Co-founder and General Partner Helle Uth fra PreSeed Ventures Tech01 og Co-founder Liva Echwald fra Diversity Commitment komme med bud på, hvordan vi styrker fødekæden, og stimulerer piger og kvinders interesse for tech og iværksætteri.

Fredag d. 17. juni afholder vi i DI Digital en debat om dataanvendelse på Folkemødet. Læs mere om den her: Hvad må dine data bruges til? - DI Digital (danskindustri.dk)

Du kan se resten af DI's program her: DI på Folkemødet 2022 - Dansk Industri

Relateret indhold