Kilde: European Commission - The Digital Economy and Society Index (DESI)

09.08.22 DI Digital Nyheder

Finland overhaler Danmark og indtager førstepladsen som Europas mest digitale nation

The Digital Economy and Society Index (DESI), som rangerer de europæiske landes digitaliseringsevner, viser at Finland har indtaget førstepladsen og dermed overhalet Danmark som Europas mest digitale nation.

The Digital Economy and Society Index (DESI), som rangerer de europæiske landes digitaliseringsevner, viser at Finland har indtaget førstepladsen og dermed overhalet Danmark som Europas mest digitale nation.

Selv om Danmark stadig er i front på digitalisering i Europa, har Finland især rykket sig på to målepunkter. De har overgået Danmark i antallet af digitale tjenester samt på det parameter, der kaldes menneskelig kapital, der vurderer borgerens digitale færdigheder. Ifølge digitaliseringspolitisk chef i Dansk Industri, Andreas Holbak Espersen, er dette en løftet pegefinger, selv om Danmark stadig har en positiv placering.

”Det er rigtig flot, at vi igen er blandt de bedste i verden, men når vi bliver overhalet, er det også en løftet pegefinger om at vi skal kæmpe for at fastholde positionen,” siger Andreas Holbak Espersen.

Topplacering på anvendelsen af ny teknologi i erhvervslivet
På trods af Danmarks nedrykning fra første- til andenpladsen, hvad angår borgernes digitale kompetencer og det offentliges services, er der til gengæld ros til erhvervslivet for at tage ny teknologi til sig. Danske virksomheder stikker helt af sammenlignet med de andre lande, når det kommer til at implementere kunstig intelligens.

Ifølge undersøgelsen benytter 24 pct. af danske virksomheder sig af kunstig intelligens. Danmark er dermed den førende nation på området, hvorefter Portugal (17 pct.) og Finland (16 pct.) følger med på en hhv. anden- og tredjeplads.

”Det er meget glædeligt, at de danske virksomheder ligger helt i top på listen med anvendelsen af ny teknologi – særligt kunstig intelligens. Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder bliver dem, der lykkes med at øge produktiviteten og styrke medarbejdertrivslen ved at implementere ny teknologi. Det gælder både ift. Automatisering af simple opgaver og ift. mere avancerede opgaver. Teknologi bliver afgørende for fremtidens konkurrenceevne, så det er enormt positivt.”

Derudover kan Danmark glæde sig over at ligge nummer et på parameteret internet infrastruktur og nummer to på listen over mobildækning.

Læs den fulde undersøgelse her: The Digital Economy and Society Index (DESI) | Shaping Europe’s digital future (europa.eu)

Andreas Holbak Espersen

Andreas Holbak Espersen

Digitaliseringspolitisk chef

  • Direkte +45 3377 3239
  • Mobil +45 5162 0269
  • E-mail anhe@di.dk

Relateret indhold