FOTO: Büro Jantzen

18.01.22 DI Digital Nyheder

Flot udnævnelse fra Obama Fonden til DI Digitals næstformand

DI Digitals næstformand, Sahra-Josephine Hjorth, adm. direktør og medstifter af iværksættervirksomheden CanopyLAB, er blevet udnævnt som eneste dansker af den tidligere amerikanske præsident Barack Obama og frue Michelle Obama til at fremme bæredygtig og ansvarlig ledelse i erhvervslivet herhjemme og i udlandet.

- Det er et stort skulderklap til Sahra-Josephine, men også til hele den måde, som vi griber digitalisering og det at drive moderne virksomhed an på i Danmark. Vi er kendetegnet ved at være transparente i vores ledelsesstil, og i forhold til digital omstilling kæmper vi i DI Digital for en sikker og ansvarlig udnyttelse af teknologi og for at teknologien skal bidrage til at løse de store udfordringer i vores samfund. Et sådant teknologisk værdiset er CanopyLAB i den grad eksponent for, siger branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg, DI Digital.

Sahra-Josephine Hjorth er administrerende direktør og medstifter af virksomheden CanopyLAB, som er en digital undervisningsplatform, hvor kunstig intelligens tilpasser undervisningen efter den enkelte brugers viden, behov og kompetencer.

Sahra-Josephine Hjorth er som eneste dansker udpeget til at deltage i Obama Foundation Leaders Europe Program, hvor hun sammen med de øvrige deltagere skal medvirke til at inspirere til moderne ledelsesudvikling. Det sker gennem et intensivt program med flere ugentlige workshops og diskussioner som finder sted fra januar til juni næste år.

Obama Foundation Leaders Europe Program 2022 fokuserer på at fremme en lederstil, der bygger bro over forskellighed, som er retfærdig, inkluderende, værdibaseret, og som driver social udvikling og er bæredygtig.

Det er store ord, men hænger nøje sammen med grundlaget for CanopyLAB fra starten af. Virksomhedens udgangspunkt er FN’s Verdensmål nr. 4, der handler om at sikre alle lige adgang til god uddannelse og om at fremme alles muligheder for livslang læring.

Sahra-Josephine Hjorth er indstillet til Obamafondens program af tidligere statsminister og generalsekretær for NATO, Anders Fogh Rasmussens Alliance of Democracies Foundation, som samarbejder med Obamafonden.

For Sahra-Josephine Hjorth er udnævnelse som fellow i Obamafonden en stor ære. 

- Jeg er enorm stolt over som dansker at være udvalgt til at bidrage til Obama Fondens arbejde med at inspirere til arbejdet for en bedre verden. Jeg går ydmyg til opgaven, men jeg mener også, at jeg med min danske baggrund har noget at byde på med dansk lederstil og fundamentet for vores virksomheder, siger Sahra-Josephine Hjorth.

Læs mere om Obama Foundation her.

Bo Hjuler

Bo Hjuler

Presserådgiver, journalist

  • Direkte +45 3377 3819
  • Mobil +45 2328 4912
  • E-mail boh@di.dk

Relateret indhold