15.02.23 DI Digital Nyheder

ESG-rapportering er lige om hjørnet – både for større og mindre virksomheder

Fra 2024 vil de første virksomheder blive omfattet af en ny form for bæredygtighedsrapportering, hvor det fremadrettet vil være lovpligtigt at rapportere inden for områderne miljø, sociale forhold samt ledelse, også kaldet ESG (Environment, Social & Governance). Selvom ESG i første omgang er målrettet større virksomheder (>500 ansatte), så vil de fleste erhvervsdrivende blive påvirket, da den nye rapportering stiller krav til virksomhedernes værdikæder og dermed alle leverandører, der forsyner de større virksomheder. DI anbefaler derfor, at virksomheder begynder at forberede sig nu.

Nyt EU-direktiv stiller højere krav til bæredygtighedsrapportering

Som en del af ”Green Deal” har EU kommissionen besluttet at øge kravene til rapportering om virksomhedernes bæredygtighed. Fra og med 2024 skal alle store børsnoterede virksomheder således rapportere om deres arbejde med den bæredygtige omstilling, herunder i deres værdikæde, samt give omfattende oplysninger om forbrug, udledninger m.v. Som noget nyt, omfatter rapporteringskravene også sociale forhold, oplysninger om medarbejderne, menneskerettigheder, ligestilling, påvirkninger på omgivende samfund samt oplysninger om selskabsledelse.

Standarderne (European Sustainability Reporting Standards (”ESRS”), som virksomhederne skal rapportere efter, er blevet færdigbehandlet og forventes endeligt godkendt i maj/juni 2023.

I DI og i DI Digital har vi fokus på at hjælpe virksomhederne godt igennem overgangen til den nye bæredygtighedsrapportering.

DI har bl.a. lavet en FAQ med svar på oftest stillede spørgsmål, som du kan læse her.

DI anbefaler, at din virksomhed danner sig et overblik over de kommende krav allerede nu.

Til brug herfor har DI udarbejdet et overblik over de kommende regler, hvad de indeholder, samt hvem de rammer og hvornår. Du kan se overblikket her.

Du kan også finde et overblik over udviklingen inden for udvalgte reguleringsspor og andre nyheder relateret til virksomhedernes bæredygtighedsindsats og ESG, samt hvad DI mener her.

FØLGEGRUPPE

Det kan virke som et overvældende rapporteringsarbejde, der ligger forude. Derfor er DI klar til at hjælpe. Vi følger implementeringen og udmøntningen af de endelige rapporteringskrav tæt og holder løbende interesserede DI-medlemmer underrettede. Skal du følge med?
Som DI-medlem kan du gratis deltage i den nye følgegruppe her.

 

ESG-MASTERCLASS

DI har udarbejdet en serie af ESG-masterclasses, der består af fire sessioner, som løber fra midt marts til juni 2023. Masterclassen er for alle DI-medlemmer, men henvender sig primært mod større virksomheder, der allerede er omfattet af de nye rapporteringskrav- og standarder for bæredygtighed. Det er muligt at tilmelde sig modulerne individuelt. Du kan læse mere her.

 

STØRRE VIRKSOMHEDER

Alle børsnoterede virksomheder med mere end 500 ansatte vil være forpligtet til at rapportere om bæredygtighed fra rapporteringsåret 2024. Virksomheder med mere end 250 ansatte skal rapportere fra rapporteringsåret 2025. Men principielt vil alle virksomheder blive påvirket indirekte, fordi de mindre virksomheder ofte indgår som en afgørende del i forsyningskæden hos de større virksomheder.

 

Relateret indhold