15.02.23 DI Digital Nyheder

Små it-virksomheder rykker på efteruddannelse og ligestilling

Danmark statistik har netop udgivet en ny undersøgelse om socialt ansvar i mikrovirksomheder 2022. Overordnet viser undersøgelsen, at mikrovirksomhederne har øget fokus på socialt ansvar, som efteruddannelse, elev- og praktikpladser, øget ligestilling og inklusion mv.

Temaerne i undersøgelsen er inspireret af verdensmålene (SDG’er).

Tallene viser, at inden for brancherne Information og kommunikation har 23 pct. af virksomhederne skruet op for efteruddannelsen, mens det kun er tilfældet for 11- 14 pct. af virksomhederne i de andre brancher.

”Det er meget positivt, at de helt små it-virksomheder har fokus på efteruddannelse af deres medarbejdere. I en verden, hvor kravene til den enkelte medarbejder ændrer sig hurtigt i takt med den teknologiske udvikling, er det enormt vigtigt hele tiden at have fokus på at opkvalificere medarbejdernes kompetencer” – siger Rikke Hougaard Zeberg, branchedirektør i DI Digital.

Af undersøgelsen fremgår det, at det er de færreste brancher der har øget indsatsen inden for ligestilling og inklusion. Det er i gennemsnit kun 10 pct. af mikrovirksomhederne der har øget indsatsen. Men ser man på branchen for Information og kommunikation har knap hver fjerde mikro it-virksomhed styrket indsatsen – f.eks. i forbindelse med rekruttering af nye medarbejdere.

”Det er glædeligt, at de helt små virksomheder i it-branchen prioriterer indsatser for at fremme ligestilling i deres virksomhed. Det er en vigtig dagsorden, fordi der lige nu er alt for få kvinder i branchen. Det er ikke kun et problem for branchen, som får færre talenter at vælge imellem, det er også et demokratisk problem da fremtidens teknologier er med til at forme vores samfund. Derfor er det godt at se, at branchen tager ansvar” - siger Rikke Hougaard Zeberg, branchedirektør i DI Digital.

Relateret indhold