29.03.23 DI Digital Nyheder

DI Digital og Aarhus Kommune indgår ny partnerskabsaftale om udvikling af techbranchen og om nyt cybersikkerhedsinitiativ i Aarhus

DI Digital skal sammen med Aarhus Kommune skabe rammerne for innovative cybersikkerhedsløsninger, cybersikkerhed til et konkurrenceparameter for danske virksomheder og en styrkelse af cybersikkerhedsniveauet for SMV’er i Danmark.

Branchedirektør i DI Digital, Rikke Hougaard Zeberg var den 28. marts i Aarhus for at underskrive en ny partnerskabsaftale med Aarhus Kommune. Aftalen indebærer, at DI Digital indgår som en aktiv partner bag og del af konsortiet for cyber- og informationssikkerhed samt cementerer TechCity Århus, der er et årelangt samarbejde mellem DI Digital og Århus Kommune om udvikling af techbranchen.

I takt med den digitale og teknologiske udvikling tager samfundet med storm, skal vi aktivt sørge for at omstille os, så vi på bedst mulig vis sikres mod et stigende antal trusler og angreb fra it-kriminelle. Cyber- og informationssikkerhed er et fælles ansvar for både borgere, virksomheder, uddannelses- og forskningsinstitutioner samt offentlige myndigheder, som politi og forsvar.

SMV:CERT
DI Digital og Aarhus Kommune er enige om, at det er nødvendigt med en cybersikkerhedsindsats, der er rettet mod SMV-segmentet. Ifølge DI Digital er løsningen en national SMV:CERT i form af et videns- og overvågningscenter, der har til formål løbende at informere og guide danske SMV’er i arbejdet med cybersikkerhed. Centeret skal i et offentlig-privat samarbejde til byde varslinger, proaktiv rådgivningsamt råd og vejledning, hvis uheldet er ude.

Der er brug for, at SMV’erne kan nøjes med at kigge ét sted hen efter hjælp. I dag er ansvaret for cyber- og informationssikkerhed spredt ud på en lang række myndigheder, og der er behov for at nytænke og prioritere samarbejdet med den private sektor, hvis kræfterne skal samles om at hjælpe SMV’erne mod cyberkriminalitet Rikke Hougaard Zeberg, Branchedirektør

Det er nødvendigt med tæt koordinering og samarbejde for at komme i mål med at øge sikkerhedsniveauet i virksomhederne, hvilket er et argument for, at SMV:CERT skal etableres i et tæt samarbejde mellem, forskningsverdenen, branchen og myndighederne, og kan med fordel placeres i et fagligt cybersikkerhedsmiljø som Security Tech Space.

Security Tech Space
Secruity Tech Space er et spritnyt samarbejde med en selvstændig organisation med egen direktør, hvor DI Digital vil indgå i bestyrelsen og medvirke til at skabe et stærkt cybermiljø i Aarhus, der kan bidrage til at skabe innovative cybersikkerhedsløsninger, gøre cybersikkerhed til et konkurrenceparameter for danske virksomheder og styrke cybersikkerhedsniveauet for SMV’er i Danmark.

Samarbejdet er stærkt med partnere ikke kun fra offentlige myndigheder og stærke virksomheder fra erhvervslivet, men også fra forskningsverden - fx Aarhus Universitet.

Relateret indhold