15.03.23 DI Digital Nyheder

Tyskland har fået øjnene op for danske edtech-løsninger

I Tyskland gør man i stigende grad brug af danske edtech-løsninger i undervisningsverden.

Det var tydeligt at se, da DI - Digital sammen med det danske Trade Council i Tyskland og EdTech Denmark i sidste uge arrangerede et fælles dansk eksportfremstød på Didacta-messen i Stuttgart, som er verdens største læringsmesse med ca. 100.000 besøgende. Det er andet år i træk, at Danmark er til stede på messen med en fælles stand, og der er stor interesse for at være med, bl.a. fordi der i Tyskland er en massiv interesse i at løfte brugen af digitale læremidler i skole- og uddannelsessystemet.

De tyske myndigheder investerer massivt i digitale løsninger til undervisningssektoren i disse år, og mange kigger i retning af Danmark, hvor vi er længere fremme med de digitale løsninger til undervisningen. Derfor er det tyske marked rigtig spændende for de danske aktører, siger chefkonsulent i DI Digital Bo Wiberg. Af samme grund var der stor interesse fra de tyske lærere, skoleledere, it-ansvarlige og beslutningstagere i at høre mere om de danske løsninger og de danske erfaringer.

Der var otte danske edtechs, der demonstrerede deres løsninger på den velbesøgte danske stand. En af deltagerne var EdTEch-start-up Communico ApS, som sælger hybride rollespil, der understøtter EU- og demokratidannelsen på gymnasieniveau, og Sofie Krogh Holm, CEO, var meget tilfreds med udbyttet af messedeltagelsen:

"Det havde været både praktisk og økonomisk uoverskueligt for os selv at tage på en messe som Didacta. Fællesstanden tiltrak mange besøgende, som vi kom i kontakt med. Da rigtig mange af vores potentielle kunder var til stede på messen, og Trade Council havde hjulpet os med at sætte møder op med dem, sparede det os for en del rejseaktivitet. Vi kom ikke hjem med underskrevne kontrakter i lommen, men jeg har ca. 20 nye, gode leads at arbejde videre med." - Sofie Krogh Holm, CEO, Communico ApS.


I slutningen af marts drager DI Digital igen udenlands med en gruppe EdTechs. Denne gang til Bettshow i London, som er en af de vigtigste messer for læringsteknologi i verden.

Relateret indhold