16.05.23 DI Digital Nyheder

Elektronikbranchen på vej mod sit bedste år siden 2015

Elektronikvirksomhederne i Danmark er på vej mod det bedste år siden 2015 – trods flere år med mangel på komponenter som f.eks. chips. Det fremgår af ny analyse fra landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri.

Analysen viser, at branchen efter et ordentligt dyk i starten af pandemien nu er stærkt på vej tilbage. De nye tal viser, at branchens produktion de to første måneder i 2023 er 7 pct. højere end det gennemsnitlige niveau i 2022.

”Det er rigtig godt, at elektronikbranchen har haft en så stor produktionsfremgang. Det ser ud til at blive branchens bedste år siden 2015. Det seneste halvandet år har branchen været ramt af udfordringer med at skaffe komponenter og mikrochips og det har selvfølgeligt haft konsekvenser for produktionsniveauet.– Rikke Hougaard Zeberg, branchedirektør i DI Digital.

"Det seneste år er elektronikbranchens produktionsbegrænsninger som følge af materialemanglen faldet markant, viser analysen. Det har uden tvivl været hårde år for virksomhederne, der nu kan se frem til mere lyse tider.”

”Chips Act’en blev vedtaget tidligere på ugen, og selvom at elektronikbranchens komponentmangel ikke er akut på nuværende tidspunkt er det stadig godt, at der fortsat er fokus på at sikre europæiske og danske virksomheders adgang til mikrochips, så vi ikke ender i en lignende situation fremover. Samtidig er der også konkrete muligheder i Chips Act’en for at accelerere den danske mikrochips-industri, som branchen har gode forudsætninger for at gribe.”

”Som næste step er det vigtigt, at vi fra politisk side i Danmark også får en strategisk snak om, hvordan vi kan hjemtage mulighederne i Chips Act’en – for det kræver en politisk og strategisk satsning. ”

Cecilie Bjørk Thomsen
Skrevet af:

Cecilie Bjørk Thomsen

Morten Kristiansen

Morten Kristiansen

Fagleder, Telepolitik

  • Direkte +45 3377 4808
  • Mobil +45 2437 0173
  • E-mail mokr@di.dk

Relateret indhold