16.05.23 DI Digital Nyheder

Folkemødet 2023: Teknologi i klasselokalet – gave eller glidebane?

Landets skoler har gennem mange år ligeledes været i gang med en forandring af skolernes administration og undervisning med brug af flere og flere digitale løsninger. Men på det seneste har brugen af digitale læremidler i folkeskolen skabt fornyet debat.

Det er en kendsgerning, at digitalisering får større og større betydning i vores samfund og påvirker stadig flere dele af vores liv. Digitalisering har ikke kun vundet indpas på vores arbejdspladser, i hjemmet eller i vores kontakt til det offentlige – digitalisering vil også være nøglen til at svare på de kommende års store samfundsudfordringer. Når vi i de kommende år skal finde løsninger inden for den grønne omstilling, sundhedsvæsnet, mangel på arbejdskraft osv., vil de i 9/10 tilfælde være digitale. Kort sagt, er fremtiden digital, og arbejdsmarkedet kommer kun i større grad til at efterspørge medarbejdere med digitale kompetencer. 

Debatten om digital læring bliver hurtigt blandet sammen med debatten om børn og unges høje forbrug af skærme og sociale medier i folkeskolen. I DI ser vi det som to dagsordener, der ikke kan sættes lighedstegn mellem. Debatten om brugen af digital læringsmidler i undervisning er alt for vigtig til, at vi laver den fejl.

Med det i sinde har vi i DI Digital stablet en debat sammen under navnet: Teknologi i klasselokalet – gave eller glidebane?

Det er altafgørende, at vi får diskuteret, hvad det er for en folkeskole vi ønsker os i fremtiden. Det har altid været med stolthed, når vi i Danmark har omtalt vores uddannelsessystem. Det er grundstenen for det samfund og velfærdssystem, som vi har skabt.

Med digitaliseringens indtog står skoler og lærere over for mange vigtige valg, herunder ikke mindst, hvordan vi ønsker, at digitaliseringen af samfundet skal afspejles i undervisningen.  

Vi glæder os til at diskutere fordele og ulemper på dagsordenen, og vil gennem en sjov robot-challenge illustrere, hvad digital læring går ud på.

I debatten kan du bl.a. møde:

  • Imran Rashid, speciallæge og forfatter til bogen SLUK
  • Lis Zacho, lærer og afdelingsleder hos Coding Pirates
  • Laura Poulsen, nyvalgt formand for Danske Skoleelever
  • Karin Cruz Forsstrøm, moderator

Læs mere om DI’s program her: DI på Folkemødet - Dansk Industri

Relateret indhold