31.05.23 DI Digital Nyheder

Kom med til årets første TechDIalog om bæredygtighedsdata

Den 20. juni åbner vi dørerne for DI Digitals første TechDIalog. Arrangementet vil stille skarpt på udveksling af bæredygtighedsdata – hvordan gør vi i praksis, og du er som medlem inviteret med.

I samarbejde med Klappir og Accenture stiller TechDIalog skarpt på, hvorfor vi skal og hvordan vi kan blive bedre til at udveksle bæredygtighedsdata.

Forebyg fortrydelsen

Det er vigtigt for virksomheder allerede nu at komme de administrative byrder i forkøbet.

"Det er afgørende, at EU's CSRD-forordning bliver taget alvorligt, idet den vil medføre en betydelig rapporteringsbyrde for de påvirkede virksomheder. Vi taler om potentielt op til 700 nøgletal, som virksomhederne vil skulle rapportere på, under CSRD-regimet,” siger Christopher Loklindt, Sustainability Consultant i Accenture.

De største firmaer har desuden udsigt til en forholdsvis kort tidshorisont til at omlægge sig de nye rapporteringskrav.

”For de største virksomheder skal man indsamle data allerede fra januar 2024, hvilket kan udgøre en markant udfordring. Det er derfor vigtigt, at vi få implementeret løsninger, der kan sikre, at virksomhederne kan opfylde deres rapporteringsforpligtelser, uden at blive overvældet af administrative byrder," uddyber Christopher Loklindt.

Hvad er CSRD?

CSRD står for Corporate Sustainability Reporting Directive, og er et EU-direktiv, der sigter mod at udvide virksomheders sociale ansvar og bæredygtighed. Det ny CSRD-direktiv erstatter de nuværende krav om rapportering og bæredygtighed. CSRD vil kræve mere omfattende rapporteringskrav for større virksomheder, og forventes at træde i kraft fra 1. januar 2024.

Derudover vil Klappir demonstrere, hvordan dataudveksling og ESG-rapportering hænger sammen. De vil desuden fortælle om deres databearbejdning ved brug af økosystemer, API Connections og aktivitetsbaseret data.

"ESG-rapportering er ikke kun en forpligtelse, det er en mulighed for at skabe værdi og bæredygtig vækst for den enkelte virksomhed. Ved at integrere dataudveksling i ESG-processen kan virksomheder træffe velinformerede beslutninger om strategi og bidrage til en mere bæredygtig fremtid,” siger Isabelle Broddén, Business Development Lead i Klappir.

Dataudveksling giver ligeledes mulighed for at tiltrække nye kunder og investorer til din virksomhed.

”Data er i dag mere tilgængeligt end nogensinde før. Der er en stigende efterspørgsel fra kunder og investorer efter pålidelige data. At have en høj datakvalitet kan derfor skabe muligheder for at tiltrække nye kunder samt skabe større tilfredshed hos de eksisterende,” fortsætter Isabelle Bródden.

Foruden Accenture og Klappirs bidrag vil TechDIalog byde på morgenbrød og kaffe samt en casepræsentation, der skal hjælpe din virksomhed til at blive klogere på, hvordan I kan komme i gang med dataudveksling.

TechDIalogen er gratis og forbeholdt medlemmer af DI Digital, og tilmelding kan ske HER.

Hvad er TechDIalog?

TechDIalog er DI Digitals nye platform forbeholdt for medlemmer af branchefællesskabet. Arrangementerne vil finde sted fire gange årligt med det formål at DI Digitals medlemmer kan drøfte problematikker og muligheder forbundet med tech. Alt sammen med henblik på at blive klogere sammen, og dermed skabe de bedste forhold for medlemsvirksomhedernes fremtid.

”DI Digital ønsker at skabe forudsætningerne for en spændende dialog med vores medlemsvirksomheder samt at skabe et forum til, at dialogen kan fortsætte på tværs af virksomhederne. Vi ønsker at rejse muligheder og udfordringer forbundet med tech-brachen for bedst muligt at komme dem i forkøbet. Du kan sikre, at din virksomhed er et skridt foran, når det gælder udveksling af bæredygtighedsdata, allerede nu, ved at sikre din billet til vores TechDIalog,” siger Digitaliseringspolitisk chef i DI Digital, Andreas Holbak Espersen, om DI Digitals første TechDIalog.

Læs mere om DI Digitals nye platform TechDIalog HER.

Relateret indhold