28.09.23 DI Digital Nyheder

5 gode råd når du skal øge salget gennem digitalisering

Digital handel er i hastig udvikling, og mange virksomheder har fået øjnene op for vigtigheden af at have velovervejede digitale salgsmodeller. Det svære spørgsmål er, hvordan man kommer i gang. Det giver DI nu 5 gode råd til.

World Economic Forum (WEF) har for nyligt udgivet rapporten ”Future of jobs report – 2023”, hvor det fremgår, at 75% af de adspurgte virksomheder forventer, at e-commerce er en del af deres forretning inden for fem år. Til sammenligning viser de seneste tal fra Dansk Industri´s analyse ”Fakta om onlinesalg”, at 36% af de danske virksomheder i 2022 allerede sælger online enten gennem webshop, markedspladser og/eller EDI (electronic data interchange).  

Ved at udnytte de digitale muligheder, kan B2B- og industrivirksomheder løfte den samlede værdi for både deres kunder og dem selv. Din virksomhed bliver ikke kun mere skalérbar, der er også en stor fordel ved, at e-handel giver mulighed for at indsamle og analysere data om dine kunders adfærd, hvilket kan hjælpe virksomheder med at forstå deres målgruppe bedre og træffe datadrevne beslutninger. Derudover giver e-handel kunderne en bedre service fx i forhold til at bestille reservedele til deres produkter. For virksomhederne kan man bruge digitalisering til at skifte til forretningsmodeller mod en mere servicebaseret model.  

Der er derfor mange fordele ved at optimere sin e-handel ved at have velovervejede salgsmodeller. Og hvis danske virksomheder ikke skal sakke bagud internationalt, er det vigtigt, at de kommer i gang med at udarbejde deres strategi for e-handel.  

Netop derfor afholdt vi d. 19. september 2023 en konference, sammen med Immeo, der satte fokus på, hvordan man som virksomhed kan øge salget i det digitale eftermarked. 

Konferencen indeholdt gode oplæg og use cases fra de virksomheder som allerede har givet sig i kast med de digitale muligheder. Slides fra dagen kan findes her: b00f5ac1056a4cc5836a455b4744da8e.svc.dynamics.com/t/t/oyrjYxhY9iEbfzruTD0qlNsBLKekAHmC6cquAxmYaOEx/0LdCjdixnBSBOx0YaibmBnUSwuWvp5Txmp1gTkkINLQx 

DI har samlet 5 gode råd til vores medlemsvirksomheder, som gerne vil i gang med at digitalisere deres virksomhed. 

De 5 gode råd:  

1. Øget digitalisering er sjældent bare et spørgsmål om at sætte strøm til en webshop, men også mere grundlæggende et spørgsmål om digital transformation af organisation, forretningsmodel, produkter mv.  

2. Men det behøver ikke altid være et stort skridt – man kan starte småt ved at tage udgangspunkt i sine eksisterende systemer – og sikre, at de kan tale sammen på tværs. 

3. Ny regulering, som det digitale produkt pas, kommer til at stille krav om, at du øger din digitaliseringsgrad i salgsøjemed. Her skal det samtidig siges, at DI Digital holder et TechDIalog arrangement om netop dette emne den 12. december – mere information følger her: https://www.danskindustri.dk/brancher/di-digital/techdialog

4. Og når du nu alligevel har besluttet dig for at blive mere datadrevet som virksomhed, kan du lige så godt udnytte dine data i salgskanalen til bedre service, bedre kundeoplevelse og i det hele taget blive mere serviceorienteret.

5. Vær opmærksom på om dine legacy systemer kan skalere eller om der er behov for systemer med mere fokus på branchestandarder.

Du kan følge med i DI’s indsats for e-commerce her: https://www.danskindustri.dk/vi-radgiver-dig/ecommerce/  

Morten Kristiansen

Morten Kristiansen

Fagleder, Telepolitik

  • Direkte +45 3377 4808
  • Mobil +45 2437 0173
  • E-mail mokr@di.dk

Relateret indhold