19.06.24 DI Digital Nyheder

Kom med, når vi sammen stiller skarpt på teknologiens evne til at skabe vækst og konkurrenceevne!

Med Europa-Parlamentsvalget overstået, international uro samt teknologiske landvindinger, der sker langt fra Danmark og langt væk fra Europa, ser vi ind i en fremtid præget af udfordringer. Der ligger nemlig en stor opgave forude – for både Danmark og EU – i at sikre vækst, velfærd og konkurrenceevne. Det sætter vi fokus på ved DI Digitals Årsdag den 27. august og du er inviteret.

På den ene side har digitalisering et enormt potentiale til at fremme og opretholde vores vækst, velfærd og konkurrenceevne. Der er nemlig utallige konkrete og gode eksempler på, hvordan teknologiske løsninger - herunder AI - er en fordel for både virksomheder, individer og samfund. 

På den anden side står branchen overfor store udfordringer. Vi oplever en stadig mere intens konkurrence fra både øst og vest, som i stigende grad udfordrer os i udviklingen og i brugen af ny teknologi. Det gør, at vi i Danmark står overfor komplekse forandringer, der tvinger os til at se fremad og tænke nyt for fortsat at sikre vores rolle som et digitalt foregangsland på både den europæiske og den globale scene.

Og den teknologiske udvikling handler ikke udelukkende om at øge tech-virksomheders vækst. Den handler i høj grad også om vores samfund og vores muligheder for at opretholde og udvikle vores velfærd og velstand.  

"Vi står over for en kompleks opgave. Vi skal finde nye måder at styrke vores konkurrenceevne på og følge med udviklingen uden at gå på kompromis med vores høje grad af tillid til hinanden og vores etiske standarder.  

Årsdagen er således ikke blot en fejring, men også en påmindelse om, at vi ser ind i en fremtid, hvor Danmark og EU skal kæmpe for ikke at miste fodfæste i en evigt foranderlig verden, hvor teknologi spiller en fortsat større rolle. Vi skal favne de teknologiske muligheder og sørge for at sætte vores præg på udviklingen, før det er for sent”, sådan udtaler Andreas Holbak Espersen, Digitaliseringspolitisk chef, DI.  

På DI Digitals Årsdag 2024 giver vi plads til debat og udveksling af perspektiver på, hvordan vi bedst griber udfordringerne an. Vi glæder os til at byde jer velkommen!

Kirstine Finnemann Arendal

Kirstine Finnemann Arendal

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3814
  • Mobil +45 5363 4517
  • E-mail kifa@di.dk

Relateret indhold