07.10.20 DI Digital Nyheder

Derfor har Danmark brug for en ny digitaliseringsstrategi

”Digitaliseringen er gået fra at være ét konkurrenceparameter blandt mange – til i denne tid at afgøre virksomheders overlevelse. Også som samfund var vi hurtige til at omstille os og bruge Danmarks digitale styrkeposition. Patienten kunne ses af lægen via video. Eleverne kunne undervises online. Vi skal videre. Derfor har Danmark brug for en ny digitaliseringsstrategi. ”

De ord kunne vi knap have skrevet bedre på denne plads. Men det har ekstra betydning, fordi de faldt fra statsministeren på landets fornemmeste talerstol i forbindelse med åbningen af Folketinget.

Samtidig understregede statsministeren – bl.a. på baggrund af analyser fra Dansk Industri – at netop digitalisering er gået fra at være ét konkurrenceparameter blandt mange – til i denne tid at afgøre virksomheders overlevelse.

Ved DI Topmødet 2020 nævnte Mette Frederiksen også i sin tale til erhvervslivet, behovet for en digital retning for Danmark med en fremsynet digitaliseringsstrategi. Du kan se eller gense Mette Frederiksens tale fra DI Topmødet 2020 her.

DI støtter statsministerens digitale drømme om at løfte både vores erhvervsliv og vores offentlige sektor gennem digitalisering. Men skal drømmene blive til virkelig, skal disse finansieres.

DI Digital anbefaler, at regeringen dropper de på finansloven foreslåede besparelser på den digitale omstilling. I stedet for besparelser foreslår DI at afsætte 10 mia. kr. over de næste fire år til at investere  offentlige investeringer i digital omstilling.

Vi vil også gøre det billigere at investere i teknologi som robotter og støtte den underskov af digitale start-ups, der kommer til at udgøre fremtidens vækstlag.

Du kan se disse og flere af vores forslag til regeringen her. 

Digitaliseringen af det offentlige vil forbedre befolkningens adgang til velfærd, og gøre det muligt for alle at blive konsulteret af lægen, modtage undervisning og drive sin forretning, ved øget brug af digitale løsninger. Det blomstrende digitale erhvervsliv er en bærende søjle for fremtidens arbejdspladser, og de løsninger og den viden, vi udvikler på vejen, vil samtidig sætte Danmark i front som eksportør af ny teknologi og digitale løsninger.

I DI Digital ser vi frem til det nye folketingsår, og tilbyder al vores hjælp til regering og folketing, så de digitale drømme bliver til virkelighed.

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold